S-a născut de Ziua Îndrăgostiților (14 februarie), la Ploiești și este cu adevărat îndrăgostit de fotbal și de Astra Giurgiu. Are 102 meciuri și 20 de goluri pe prima scenă a fotbalului românesc pentru o singură echipă, ceea ce nu e puțin lucru pentru un tânăr de doar 24 de ani. Acesta este Valentin Gheorghe, un fotbalist cu mare potențial de creștere în CASA Liga 1.

Ce reprezintă pentru tine Astra Giurgiu?

Tot ce înseamnă cariera și viața mea are legătură directă cu acest club! Am început fotbalul încă de la 10 ani la Astra, aici m-am format ca jucător și ca om, și am muncit mult ca să ajung la prima echipă. Astra e pentru mine mai mult decât un loc de muncă, e o a doua casă.

Crezi că regulă U-21 te-a ajutat să te impui în fotbalul românesc?

Da, este o regulă bună, o regulă care a ajutat mulți jucători tineri. Consider că a fost și este benefică cât timp a fost vorba de prezența obligatorie a unui singur jucător U-21 în prima echipă.

Care a fost cel mai frumos moment din cariera ta de fotbalist?

Meciul de pe Arena Națională, când ne-am calificat în primăvara europeană contra celor de la AS Roma, a fost unul din cele mai frumoase momente din viața mea (n.n. 8 decembrie 2016, Astra Giurgiu – AS Roma 0-0). Nu-l voi uita niciodată! Cum să uit că am jucat la campioana en-titre a României, care a reușit calificarea în primăvara europeană?! (Zâmbește)

Dar cel mai dificil?

Cel mai greu moment, cea mai urâtă zi din cariera mea a fost când am pierdut finala Cupei României pe stadionul Ilie Oană din Ploiești (n.n. 25 mai 2019, Astra Giurgiu – Viitorul Constanța 1-2). Mi-am dorit mult trofeul, toți ni l-am dorit, dar l-am pierdut în prelungiri, după ce am condus la pauză. E un moment pe care, de asemenea, nu-l pot uita vreodată. 

Cum vezi finalul acestui sezon, cu atât de multe necunoscute și cu multe partide disputate într-un interval de timp mai scurt decât oricând?

Finalul de sezon va fi unul foarte disputat, se joacă intens, cu puține zile de pauză, de recuperare. Chiar dacă acum nu suntem pe locul dorit, sunt sigur că vom face meciuri bune până la sfârșit și că vom urca în clasament. Ne dorim foarte tare să ne calificăm în finala Cupei României și, de această dată, să o câștigăm! Doar în acest fel putem scăpa de o amintire urâtă. Astra Giurgiu chiar merită încă un trofeu în vitrina clubului!

valentin 1