”E o mare onoare pentru mine să preiau banderola de căpitan de la fotbaliști mari ai României, cum au fost Vasile Maftei, care acum ne este și antrenor, Daniel Pancu sau Florin Cernat. În primele momente am fost teribil de emoționat, dar m-am gândit imediat că trebuie să mă concentrez mai bine, să muncesc mai mult, să fiu un exemplu permanent pentru colegii mei”, spunea în urmă cu două luni Ionuț Balaur. Fostul jucător de la FC Vaslui, ASA Târgu Mureș și Dunărea Călărași își vedea astfel încununată o carieră cu aproape 200 de meciuri în prima ligă.

Ionuț, unde crezi că e mai interesantă această ediție de campionat, în play-off sau în play-out?

În ambele părți este extrem de palpitant. În lupta pentru titlu sunt angrenate echipele mari și această rivalitate mărește suspansul. În partea de jos a clasamentului, îl play-out adică, sunt mai multe echipe implicate, despărțite de doar câteva puncte. Practic, numai Chindia Târgoviște și FC Arges pot spune că stau liniștite. În rest, șase echipe vor juca până în ultima clipă a sezonului.

Crezi că absența impusă a publicului din tribune îi va face pe oameni să fie mai interesați, să își dorească reconectarea la fotbal? Sau crezi că își vor pierde interesul?

Da, cu toții am simțit lipsa publicului, a fost o perioadă grea pentru toți sportivii de performanță, nu numai pentru fotbaliști. Așteptăm să se dea din nou drumul oamenilor în tribune, pentru că fotbalul fără public nu are același farmec. Și cred că suporterii se vor întoarce cu dor de fotbal!

Cât de greu a fost pentru voi să jucați în ritmul acesta inferal, cu atât de puține zile distanță între meciuri?

(Oftează) A fost greu, foarte greu și mai pot spune că am fost dezavantajați de program. Vă dau un exemplu: în săptămâna în care ne-a învins Dinamo, noi am jucat la intervale de două zile, iar adversara noastră a avut și șase zile pauză.

În condițiile astea, ce contează mai mult, calitatea fotbalistică sau metoda de recuperare?

Metoda de recuperare este foarte importantă în acest final tensionat. Noi, la Voluntari, avem la dispoziție tot ce există în acest domeniu, adică bazin cu spa, criosaună, toată paleta … Sper să ne conservăm puterile până la ultimul fluier și să ne îndeplinim obiectivul, adică evitarea retrogradării.

balaur 2