Emil Săndoi este născut în ziua Mărțișorului. A împlinit 56 de ani între două meciuri chiar împotriva echipei cu care a câștigat un titlu de campion și de două ori Cupa României ca fotbalist, Universitatea Craiova. Fostul internațional are și un alt motiv de mândrie: a făcut din Chindia Târgoviște, echipă pe care în sezonul trecut a salvat-o de la retrogradare la baraj, revelația actualei ediții fiind acum doar la patru puncte de play-off!
La mulți ani, domnule Emil Săndoi și felicitări pentru toată activitatea dumneavoastră fotbalistică!
Vă mulțumesc frumos pentru urări, sunt încântat că vin din partea Ligii Profesioniste! E un semn de apreciere pentru tot ce am făcut în fotbal și vă rămân îndatorat.
E greu să joci două meciuri la interval de doar câteva zile împotriva echipei dumneavoastră de suflet, Universitatea Craiova (n.n sâmbătă în campionat, marți în Cupa Românei)?
Of, chiar a fost o situație inedită! Știam că vom juca meciul de campionat împotriva Universității în preajma zilei mele de naștere, cunoașteam programul, dar nu am bănuit nicio clipă că ne vom duela și în Cupa României. Până la urmă, Universitatea este cel mai valoros adversar dintre cele rămase în această fază a acestei competiții. Revenind la întrebare, pentru mine e întotdeauna dificil să joc împotriva Craiovei, în Craiova m-am născut, am început fotbalul, am debutat, e ciudat ... Așa e, viața îți oferă multe momente neașteptate! Acum, însă, sunt la Chindia Târgoviște și tot ce gândesc și fac este pentru binele acestui club.
Ați făcut din Chindia revelația acestui sezon, cum a fost posibil?
Sunt plăcut surprins că ne catalogați drept o echipă revelație a campionatului și vă mulțumesc pentru apreciere! Chindia este o echipă care a pierdut înainte începerii actualei ediții câțiva jucători experimentați, valoroși. Am mizat pe fotbaliști tineri, dornici de afirmare, care au reușit într-un timp relativ scurt să se înțeleagă perfect cu cei mai experimentați pe care îi mai aveam în lot. Nu este un mare secret, totul se rezumă la muncă și multă disciplină. Pentru toate rezultatele este strict meritul fotbaliștilor, au reușit să se adapteze și să facă performanță.
Fostul dumneavoastră antrenor și, mai apoi, colaborator, Sorin Cârțu, era genul de tehnician care punea mare preț pe jocul defensiv al echipelor sale. Gândiți la fel, având în vedere că echipa dumneavoastră de acum are una dintre cele mai solide apărări din CASA Liga 1?
(Zâmbește). Eu îl respect pe Sorin Cârțu pentru tot ce a făcut în fotbalul românesc și în viață. Am colaborat cu el și ca jucător, și ca antrenor. Nu am avut niciodată divergențe, țin foarte tare la el. Vedeți dumneavoastră, mie îmi place echilibrul între compartimentele unei echipe. Asta, poate, și datorită faptului că am fost atacant la juniori, apoi am trecut mijlocaș și, în final, am ajuns fundaș central. Îmi place echilibrul între cele trei zone, asta încerc să le explic jucătorilor mei, niciun compartiment nu este mai important decât celălalt.
Am citit zilele trecute un reportaj emoționant în Gazeta sporturilor despre fotbalistul Florinel Mitrea, pe care dumneavoastră l-ați propulsat în CASA Liga 1 și care își construiește cu mâinile lui o casă. Toți fotbaliștii Chindiei rămân la fel de modești în ciuda rezultatelor bune din ultimul timp?
Mă bucur pentru că ați întrebat asta, Mitrea este un caracter deosebit, un jucător dispus să facă sacrificii în mai multe planuri. E un fotbalist pe care îl respect, care a trecut printr-o perioadă mai grea și care nu s-a lăsat doborât. Din punct de vedere sportiv este în creștere și sper că va ajunge și mai sus, că va reuși inclusiv pe plan material. Oamenii ca el, care își doresc mai mult de la viață, care nu se lasă doborâți și care nu o păcălesc niciodată vor reuși. În vremurile astea mai tulburi, modestia nu mai este considerată de mulți o calitate, dar eu o consider o super calitate umană! Ca Mitrea gândesc și ceilalți fotbaliști ai Chindiei, ei știu că doar prin munca lor vor obține ceea ce își doresc.