După 23 de etape, Chindia Târgoviște se află pe locul de deasupra celor care implică barajul de menținere sau retrogradarea directă. Echipa lui Emil Săndoi ar fi meritat mai mult, spun specialiștii care-I analizează evoluțiile, dar greșelile de arbitraj și ghinionul au împiedicat-o să adune mai multe puncte. Înaintea partidei de la Ovidiu, cu Farul, statistica ne arată că echipa din Târgoviște a pierdut un singur meci din ultimele șapte deplasări, întorcându-se acasă cu trei victorii și tot atâtea rezultate de egalitate.

Domnule Emil Săndoi, urmează meciul cu Farul, o formație aflată în prima parte a clasamentului Ligii I. Chindia vine după două remize pe teren propriu cu același scor, 0-0 cu Voluntari și Mioveni. Cum vedeți jocul de la Ovidiu?

Întâlnim o echipă fruntașă, care speră să prindă play-off-ul. Gică Hagi are jucători valoroși la Farul, acolo se cresc fotbaliști. Au două victorii consecutive, cu Dinamo și cu FCU Craiova, și moralul bun înaintea confruntării de sâmbătă. Noi nu am pierdut de trei jocuri, nici nu am primit gol, dar a fost o problemă că nu am câștigat cu Mioveni. Am avut situații clare de a face diferența. Sper ca și jucătorii mai noi sau cei care revin după accidentări să facă o treabă bună. 

Sunt probleme de lot înaintea meciului cu echipa lui Gică Hagi?

Avem ceva probleme medicale. Mă bucur totuși pentru revenirea lui Marco Dulca la această partidă. El și Căpușă ne-au lipsit în jocul de duminică, practic doi dintre titularii noștri obișnuiți. Căpușă abia de miercuri se antrenează în regim normal, vom vedea dacă va fi în condiții optime pentru meciul de la Ovidiu. Se adaugă accidentările mai vechi, la Baxevanos și Cornel Dinu. Sper să ne capacităm pentru această partidă, să fim inspirați și mai atenți la finalizare, pentru că aici am suferit în ultima perioadă. Jocul nostru în fața porții a lăsat de dorit. Poate am avut și o doză de ghinion până acum. Ne gândim la un rezultat pozitiv. 

În tur ați reușit o victorie muncită și frumoasă, 2-0 la Ploiești …

Noi ne propunem la fiecare meci să avem rezultate cât mai bune. În tur (n.n 18 septembrie 2021, la Ploiești) am făcut un meci foarte bun, nu îmi amintesc ca Farul să fi avut vreo ocazie. Daniel Popa a scăpat de două ori singur cu portarul și a reușit să marcheze. A fost unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre din campionat. 

Jocul de sâmbătă este primul dintr-o serie foarte grea pentru Chindia Târgoviște. Ce va urma?

Da, urmează trei meciuri într-un interval de opt zile. Bine că nu sunt programate în șase zile, cum s-a întâmplat înainte de pauza competițională. Refacerea nu se poate face așa de repede. Atunci a fost un program foarte încărcat. Cred că în momentul de față avem un lot mai numeros și putem gestiona altfel situația, decât în decembrie. Vom avea drept adversari în următoarele runde două echipe care trag la play-off, Farul și FC Argeș, și una care luptă pentru titlu în fiecare an, FCSB. Vor fi trei partide dificile, avem câțiva jucători la limită cu cartonașele, dar sperăm să nu mai încaseze în aceste etape. 

Chindia a operat câteva mutări în pauza de iarnă. Ați adus patru jucători, Pițian, Sila, Rusu și Butean. Cum s-au acomodat ei și ce speranțe aveți de la noii veniți?

Cu transferurile pe care le-am făcut, cred că am reușit să creăm o concurență și să mai rotim jucătorii. Acest lucru nu prea s-a întâmplat în prima parte a campionatului, din cauza accidentărilor, suspendărilor. S-au adaptat bine cu toții, mai avem de lucrat mai mult cu Denis Rusu, dar sperăm ca toți să ne ajute. De altfel, Butean, de exemplu, a prins minute cu Voluntari, apoi a fost titular cu Mioveni. Pițian a intrat din primul minut în ambele jocuri. Sila a evoluat și el atât cu Mioveni, cât și cu Voluntari.