Andrei Virgil Ciobanu s-a născut pe 18 ianuarie 1998, la Bârlad și a debutat în CASA Liga 1 imediat după majorat, pe 9 aprilie 2016, într-o partidă Viitorul – Astra 1-3, când a și înscris. Are șase sezoane în tricoul echipei dobrogene, este campion al României și component al Naționalei U-21. Caracterizat de specialiști drept un mijlocaș box to box, cu mari valențe ofensive și extrem de disciplinat tehnico-tactic (n.n. nu a primit niciun cartonaș roșu în 95 de meciuri pe prima scenă!), Andrei este unul dintre tinerii de viitor ai fotbalului românesc. 

Felicitări pentru evoluția din meciul cu Dinamo, din ultima etapă! Două goluri și un joc foarte bun în urma cărora ai fost ales și în Echipa etapei ...

Mulțumesc frumos, mă bucur mult că am fost ales în Echipa etapei, e o onoare pentru mine, dar mai mult mă bucur că am putut să-mi ajut echipa să câștige. Aveam mare nevoie de aceste trei puncte!

Cât de important și ce înseamnă pentru tine să lucrezi cu antrenori precum Gheorghe Hagi și Mircea Rednic ?

Pfuu, înseamnă enorm pentru dezvoltarea mea sportivă și umană! De la amândoi am învățat foarte, foarte multe. Știința jocului și experiența de viață pe care o au te ajută și te determină să devii unul dintre cei mai buni.

Care sunt obiectivele tale în acest final de sezon?

Cu siguranță, obiectivul meu principal este intrarea în play-off cu echipa de club. Mai avem șase partide din care trebuie să scoatem maximum de puncte. Vreau să-mi ajut colegii cu cât mai mult cu goluri, pase decisive și meciuri solide.

A mai rămas puțin timp până la Campionatul European U21. Cu ce gânduri vei merge și ce v-ați propus la acest turneu final ?

Sperăm să egalăm performanțele de la ultimul Campionat European. Cel puțin (Zâmbește)! Să nu uităm, însă, că mai sunt trei meciuri la echipa de club până se va definitiva lotul national și mă concentrez să-mi fac treaba la Viitorul cât mai bine pentru a putea spera că o să fiu convocat de Mister (n.n. Adrian Mutu, selecționerul echipei naționale U 21).

Mulți dintre jucători crescuți la Academia Hagi și, mai apoi, la FC Viitorul au făcut pasul și la echipa națională de seniori. Este următoarea țintă și pentru tine ?

Evident! Și echipa națională este un obiectiv pentru mine, dar mai întâi trebuie să îmi fac treaba foarte bine la tineret și la echipa de club. Dacă voi avea realizări cât mai multe, poate va veni și prima selecție la seniori.

Ce jucător preferat ai și ce hobby-uri are Andrei Ciobanu în timpul liber?

Nu pot să spun că am un jucător preferat, doar că îl urmăresc foarte atent pe Kevin de Bruyne în tot ce face pe teren. Când am timp liber, îmi plac plimbările pe plajă și să mă joc Football Manager.

ciobanu 2