Universitatea  – FCSB. Derby dintotdeauna

Universitatea Craiova – FCSB, luni, 6 mai – ora 21.00

Oltenii vin după un succes mare, 2-1 în Giuleşti, meci în care Alexandru Creţu a fost eroul craiovenilor, asta după ce i-a pasat decisiv lui Ivan, a scos o minge de pe linia porţii alb-albaştrilor şi a marcat în prelungiri golul victoriei. De partea cealaltă, roş-albaştrii se deplasează în Bănie din postura de campioni, având la finalul primelor 37 de runde cel mai bun atac - 65 de goluri marcate, dar şi cea mai bună defensivă, doar 34 de goluri primite.

Din 2014, cele două echipe s-au mai întâlnit de 35 de ori în principala competiţie internă, de 24 de ori s-au impus roş-albaştrii, de şase ori au câştigat oltenii, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

Primul meci din intervalul amintit a avut loc pe 2 august 2014, FCSB - Universitatea Craiova 3-1, marcatori Adi Popa, Lucian Sânmărtean, Fernando Varela, respectiv Andrei Ivan.

Cele mai multe goluri s-au marcat pe 29 octombrie 2017, Universitatea Craiova - FCSB 2-5.

Ultimul succes reuşit de alb-albaştri: 18 septembrie 2022, Universitatea Craiova - FCSB 2-1.

Cea mai recentă dispută din campionat: 7 aprilie 2024, FCSB - Universitatea Craiova 2-0 (goluri Florinel Coman, Ştefan Vlădoiu - autogol).

Mediile de vârstă

Universitatea Craiova - 25 de ani şi patru luni.

FCSB – 25 de ani.

31 de jucători a utilizat gruparea craioveană în ediţia curentă, dintre care 13 sunt străini.

FCSB s-a bazat pe 30 de fotbalişti, printre ei şi Joyskim Dawa, cel care, dacă va fi utilizat, va deveni primul internaţional camerunez cu 100 de partide jucate în Superliga României.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.