Universitatea – Dinamo. Se rupe stadionul!

Universitatea Craiova - Dinamo, duminică, 12 noiembrie - ora 16.00

1 octombrie 2023, Universitatea Craiova - FC Botoşani 5-1: a fost singura victorie reuşită de alb-albaştri în ultimele şase meciuri disputate în campionat, în rest au trei remize şi două înfrângeri.

Dinamo este fără victorie în SuperLigă din 19 august 2023, când s-a impus cu 3-2 pe terenul celor de la FC Voluntari. Au urmat trei rezultate de egalitate şi şase partide pierdute.

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă în 2014, cele două echipe s-au mai întâlnit de 19 ori în principala competiţie internă, de 10 ori s-au impus oltenii, de trei ori au câştigat bucureştenii, iar alte şase meciuri s-au terminat la egalitate.

Ultimul succes în campionat din contul grupării roş-albe s-a consemnat pe 15 decembrie 2018, Dinamo - Universitatea Craiova 3-0 (Mattia Montini - triplă).

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României: 17 iulie 2023, Dinamo - Universitatea Craiova 0-2, goluri marcate de Andrei Ivan şi Jovan Markovic.

25 de jucători a utilizat gruparea olteană în primele 15 runde, dintre care 13 au contribuit la reuşitele craiovenilor cu cel puţin un gol şi / sau o pasă decisivă.

Dinamo s-a bazat în campionatul actual pe 26 de fotbalişti, 12 dintre ei fiind debutanţi în principala competiţie internă.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport