U Cluj - FC Voluntari. Revenirea lui Sabău

Universitatea Cluj - FC Voluntari, vineri,  20 ianuarie - ora 16.30

23 octombrie 2022, Universitatea - CFR Cluj 1-2: a fost singura înfrângere suferită de "șepcile roşii" în ultimele șapte meciuri disputate în campionat pe teren propriu, în rest au trei victorii şi trei remize.

Ilfovenii nu au mai pierdut pe prima scenă în deplasare din 31 august 2022, CFR Cluj - FC Voluntari 4-0. Au urmat pe teren advers un succes (1-0 cu FC Botoşani) şi cinci rezultate de egalitate.

28 de jucători au utilizat clujenii în cele 21 de etape, dintre care trei au debutat în principala competiţie internă din România (Andrei Gorcea, Albert Hofman, Mamadou Thiam).

FC Voluntari s-a bazat pe 27 de fotbalişti, 13 dintre aceştia fiind străini, printre care şi Igor Armaş, singurul integralist din cele două tabere.

187 de dueluri defensive a câştigat Denis Ispas în cele 20 de meciuri disputate, locul 1 la acest capitol.

73 de şuturi a respins Mihai Popa în ediţia curentă, cele mai multe reuşite dintre toţi portarii cu minute în stagiunea actuală.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată în Superligă, în turul sezonului regulat, când au terminat fără gol întâlnirea disputată pe arena Anghel Iordănescu din Voluntari.

De menţionat că, pe banca ardelenilor a fost instalat Ioan Ovidiu Sabău, unul dintre cei mai mari mijlocaşi din istoria fotbalului românesc (55 meciuri / 8 goluri la prima reprezentativă). Din postura de antrenor, "Moţul" a strâns 226 de meciuri pe prima scenă, 85 dintre acestea încheiate cu victorii şi alte 56 la egalitate.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.