U Cluj – Farul. Când se întâlnesc legendele

Universitatea Cluj - Farul Constanța, miercuri, 28 februarie – ora 18.30

O victorie (2-1 cu FC Hermannstadt), o remiză (0-0 cu FCSB) şi o înfrângere (1-3 cu UTA) este palmaresul înregistrat de clujeni în cele trei meciuri jucate acasă în 2024.

Dobrogenii nu au mai pierdut în deplasare pe prima scenă din 25 noiembrie 2023, 2-4 cu FC Voluntari. Au urmat afară trei succese şi două rezultate de egalitate.

De la revenirea clujenilor pe prima scenă din 2022, cele două echipe s-au mai întâlnit de trei ori în principala competiţie internă, fiecare şi-a trecut în cont câte o victorie, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României a avut loc pe 21 octombrie 2023, Farul Constanţa - Universitatea Cluj 1-1, goluri marcate de Tudor Băluţă, respectiv Alexandru Cîmpanu.

Partida va consemna şi un duel special la nivelul băncilor tehnice, cel dintre Ioan Ovidiu Sabău şi Gheorghe Hagi, doi foşti fotbalişti colosali, colegi la prima reprezentativă în perioada 1988-1999. Aceştia au participat împreună la turneul final de CM - Italia 1990, când România a trecut pentru întâia oară de faza grupelor.

Mediile de vârstă

Universitatea Cluj - 25 de ani şi o lună.

Farul Constanţa - 24 ani şi nouă luni.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.