U Cluj – Dinamo. Doar victoria

Universitatea Cluj – Dinamo București, sâmbătă, 4 mai – ora 20.00

13 aprilie 2024, Universitatea Cluj - Petrolul 1-2: a fost singura înfrângere suferită de ardeleni în ultimele şapte partide disputate în campionat pe teren propriu, în rest au patru victorii şi două remize.

Bucureştenii au doar un succes afară în acest an calendaristic, 2-0 cu Farul (12 februarie), interval în care au mai înregistrat din postura de vizitatori două rezultate de egalitate şi şase partide pierdute.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 96 de ori, de 52 de ori s-au impus bucureştenii, de 22 de ori au câştigat clujenii, iar alte 22 de partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu U Cluj gazdă: 48 de meciuri - 13 succese U Cluj - 14 remize - 21 victorii Dinamo.

Prima partidă a avut loc pe 19 septembrie 1948, U Cluj - Dinamo 1-1. Pe banca Universităţii a stat Ştefan Cârjan, demis cu câteva zile înaintea meciului, dar repus în funcţie după ce jucătorii au intrat în grevă, un gest de mare curaj la acea vreme. Golurile au fost marcate de Justin Zehan, respectiv Carol Bartha.

Abia în al patrulea duel s-a înregistrat întâia victorie: 4 noiembrie 1951, Ştiinţa - Dinamo 1-2.

Pe 25 octombrie 1953, prima victorie izbutită de clujeni, Ştiinţa - Dinamo 4-2. Ardelenii erau antrenaţi de Ştefan Kovacs, cel care tocmai îşi începuse cariera de antrenor. De partea cealaltă, un alt „titan", Angelo Niculescu.

Două dintre cele trei înfrângeri cu 0-8 în campionat au fost suferite de clujeni în duelurile cu Dinamo (1956, 1998), acesta fiind cel mai sever scor negativ înregistrat de „şepcile roşii" pe prima scenă.

Cea mai recentă dispută în SuperLiga României: 11 noiembrie 2023, Dinamo -U Cluj 0-1, gol Dan Nistor.

Mediile de vârstă

Universitatea Cluj - 25 ani şi şapte luni.

Dinamo - 26 ani şi patru luni.

38 de jucători a utilizat Universitatea Cluj pe durata acestui sezon. De partea cealaltă, Dinamo s-a bazat pe 33 de fotbalişti, 19 dintre ei fiind debutanţi.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.