Întodeauna ziua marilor ceremonii de premiere reprezintă un prilej de recunoaștere oficială a meritelor dobândite de cei mai buni dintre cei mai buni! Așa va fi și la momentul decernării trofeului pentru cei care se vor încorona drept campioni ai SuperLigii, ediția 2022-2023. Tocmai de aceea, Liga Profesionistă de Fotbal, reprezentată de domnul Justin Ștefan, Secretar general, partenerul media al LPF, firma EaD, la rândul său reprezentată de domnul Orlando Nicoară, dar și SUPERBET, title-sponsor al Ligii 1, prin prezența domnului Vlastimir Vukadinovic, s-au așezat la aceeași masă, joi, 18 mai, la Football Museum, cu ocazia prezentării în premieră absolută a noului trofeu care va fi decernat echipei care va deveni campioană a Superligii la capătul acestui sezon. Nu în ultimul rând, trebuie amintită prezența, la aceeași masă a domnului Florin Popescu, reprezentantul Monetăriei Statului, care a contribuit direct la realizarea frumosului și atât de mult râvnitului trofeu.

Gazda evenimentului, Football Museum, din strada Gabroveni, numărul 24, prin reprezentantul său, unul dintre fondatori, domnul Bogdan Popescu, a deschis ceremonia, invitându-l pe fostul uriaș fotbalist, component al “Generației de Aur”, domnul Ilie Dumitrescu, să declanșeze apariția, prin apăsarea unui buton, a noului trofeu. Astfel, întreaga asistență, inclusiv reprezentanți ai presei scrise, on-line, și cea din audio-vizual, au văzut cum arată premiul campionilor!

Un trofeu unicat, cu totul special, cântărind peste cinci kilograme, placat cu argint, înalt de 58 de centimetri. Împreună cu partenerul competiției, desigur, SUPERBET, Liga Profesionistă a hotărât ca acest trofeu să nu fie schimbat pentru cel puțin cinci ani.

Mai mult decât atât, originalul va fi înmânat campionilor, după meciul care le va aduce titlul, dar apoi se va întoarce la Football Museum, pentru ca fanii să-l poată vedea expus, urmând ca o copie a cupei să fie oferită echipei campioane, după modelul din Champions League ori al Campionatului Mondial. “Sigur, acolo este și vorbim despre o altă lume, dar credem că și noi, prin astfel de pași, ne putem apropia de ea!”, a punctat Secretarul general al LPF, domnul Justin Ștefan.