Liga Profesionistă de Fotbal prezintă la finalul fiecărei runde cel mai bun unsprezece.

Iată cum arată echipa ideală a etapei a 5-a din play-off şi play-out:

PORTAR

Horațiu Moldovan (Rapid / 25 de ani) - "Spider-Moldovan" a avut nu mai puţin de nouă intervenţii, dintre care patru au intrat la categoria "supersave-uri". Prinde pentru a 8-a oară „Echipa etapei".

FUNDAŞI

Seniko Doua (Petrolul / 21 de ani) - Cu singuranţă, unul dintre cele mai bune transferuri din pauza de iarnă. A marcat pentru a doua oară în cele 12 jocuri disputate în 2023, în dreptul său fiind şi două pase decisive.

Cristian Săpunaru (Rapid / 39 de ani) - Pe lângă jocul consistent din defensivă, experimentatul căpitan rapidist şi-a mobilizat excelent echipa în momentele dificile din timpul jocului.

Mihai Popescu (Farul / 29 de ani) - Din nou, apărătorul dobrogenilor a fost la înâlţime, fapt remarcat şi de InStat, unde a avut cel mai bun index dintre toţi fundaşii cu minute în ultima rundă - 268.

Ivan Goranov (U Cluj / 30 de ani) - Integralist pentru întâia oară în campionat, şi-a trecut în cont prima pasă decisivă în Superliga României.

MIJLOCAŞI

Ante Roguljic (Universitatea Craiova / 27 de ani) - Deşi a evoluat aproximativ o jumătate de oră, s-a remarcat ofensiv pentru a doua rundă la rând. Astfel, după golul înscris în etapa trecută, acum a reuşit un assist.

Alexandru Albu (Rapid / 29 de ani) - A marcat golul care le-a adus rapidiştilor victoria în disputa cu marea rivală bucureşteană.

Tudor Băluţă (Farul / 24 de ani) – O mutare genială făcută de Hagi, utilizarea lui Băluţă pe un post nou la seniori, a făcut diferenţa în duelul cu CFR. Şi-a trecut în cont a cincea pasă de gol.

Funsho Bamgboye (Rapid / 24 de ani) - Titularizarea sa s-a dovedit a fi o decizie inspirată luată de Adrian Mutu. A pasat decisiv la singura reuşită din derby.

ATACANŢI

Jovan Markovic (Universitatea Craiova / 22 de ani) - Introdus pe teren în repriza secundă, a înscris golul care i-a asigurat Universităţii Craiova toate cele trei puncte.

Daniel Popa (Chindia / 27 de ani) - A punctat de două ori în duelul cu UTA, golurile lui aducând Chindiei un succes imens în lupta pentru atingerea obiectivului principal.

ANTRENORUL ETAPEI

Gheorghe Hagi (Farul / 58 de ani - FOTO) - Farul este marea câştigătoare a ultimei runde, iar un rol foarte important l-a avut antrenorul Hagi, care a pregătit perfect confruntarea cu campioana precedentelor cinci sezoane.