Sepsi OSK – CFR. Orgolii ardelene

Sepsi OSK Sf. Gheorghe - CFR 1907 Cluj, vineri, 29 martie - ora 20.30

Şapte victorii, cinci remize şi doar trei înfrângeri este palmaresul înregistrat de covăsneni pe teren propriu în acest sezon. De partea cealaltă, clujenii s-au impus în cinci dintre cele 15 deplasări, iar de alte patru ori au terminat la egalitate.

Sepsi OSK şi CFR Cluj s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 20 de ori, de două ori s-a impus gruparea din Sf. Gheorghe, de 15 ori au câştigat oaspeţii din această rundă, iar alte trei partide s-au terminat la egalitate.

Prima dispută a avut loc pe 14 august 2017, Sepsi OSK - CFR Cluj 0-2 (marcatori P. Vinicius, O. Hoban).

O singură partidă s-a terminat fără gol marcat, pe 29 august 2020, cu CFR în postura de gazdă.

Cea mai mare diferenţă de scor din campionat: 5 octombrie 2023, CFR Cluj - Sepsi OSK 3-0.

Cea mai recentă confruntare din Superligă: 17 decembrie 2023, Sepsi OSK - CFR Cluj 2-1, goluri înscrise de S. Kallaku, V. Damaşcan, respectiv P. Tachtsidis.

Duelul meciului

Partida ar putea consemna şi un duel între doi jucători din generaţii diferite, dar care sunt reprezentativi pentru echipele lor. Astfel, din rândul covăsnenilor l-am ales pe Marius Ştefănescu, autor a 10 goluri în campionatul actual (golgheterilor formaţiei din Sf. Gheorghe) şi pasator decisiv de două ori. De partea cealaltă, deşi a avut doar 24 de apariţii (4 ca integralist), Ciprian Deac rămâne un etalon pentru tot ce înseamnă gruparea din Gruia. Şi în campionatul actual, decarul clujenilor a adunat 10 contribuţii ofensive (două goluri, opt pase decisive).

28 de jucători a utilizat Sepsi OSK pe durata sezonului curent, dintre care 14 sunt autohtoni.

CFR s-a bazat pe 33 de fotbalişti, 18 dintre ei fiind debutanţi pe prima scenă în ediţia curentă.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.