Noutăți

Sepsi - Astra. Meciul contrastelor

Sepsi OSK Sf.Gheorghe - Astra Giurgiu, duminică - 20 octombrie, ora 17.45
Sepsi OSK este echipa cu cele mai puţine înfrângeri în acest sezon, doar una singură (2 septembrie 2019, Sepsi OSK - Dinamo 0-1), dar şi formaţia cu cele mai multe rezultate de egalitate - 9.
De partea cealaltă, giurgiuvenii au doar un succes în ultimele opt deplasări din campionat, 2-1 cu FC Voluntari (26 iulie 2019), în rest au contabilizat o remiză şi șase partide pierdute.
Deşi au marcat doar de 11 ori, covăsnenii au înscris cel puţin un gol în opt dintre cele 12 jocuri din ediţia curentă.
Astra este echipa cu cele mai puţine goluri marcate în deplasare, doar trei reuşite fiind trecute în dreptul grupării dunărene.
Sepsi OSK are cea mai bună apărare din sezonul curent, numai opt goluri primite, dintre care trei în prima repriză.
Astralii au încasat cel puţin un gol în 11 dintre cele 12 etape.
Sepsi OSK şi Astra s-au mai întâlnit de șase ori în principala competiţie internă, un joc a fost câştigat de covăsneni, trei de către giurgiuveni, iar două meciuri s-au terminat la egalitate.
- Întâia partidă a avut loc pe 16 iulie 2017, Astra - Sepsi OSK 1-0 (a înscris Marquinhos Vinicius). A fost primul meci jucat de covosneni în Liga 1.
- Singurul succes bifat de formaţia din Sf. Gheorghe s-a înregistrat  pe 24 noiembrie 2018, Sepsi - Astra 1-0, marcator Birahima Tandia.
- Cele mai multe goluri s-au consemnat în ultima întâlnire directă, pe 20 mai 2019, Astra - Sepsi OSK 3-2 (goluri Mrzljak, Balaure, Moise, respectiv Tandia şi Erico de Silva - autogol).
Mediile de vârstă: Sepsi OSK - 25 ani şi 7 luni; Astra - 25 ani şi 11 luni.
- 25 de jucători au evoluat pentru covăsneni în ediţia curentă, dintre care 13 străini.
- Giurgiuvenii s-au bazat pe 27 de fotbalişti, 5 dintre eu fiind autohtoni născuţi după 1 ianuarie 1998.
Duelul antrenorilor
Csaba Laszlo, în vârstă de 55 de ani, a debutat la statul acestui sezon în cea mai importantă competiţie fotbalistică din România. De-a lungul carierei, acesta le-a mai antrenat, printre altele, pe Ferencvaros, FC Sopron, Charleroi, naţionala Lituaniei, MTK Budapesta şi Dundee United.
Bogdan Andone s-a întors pe banca giurgiuvenilor, de astă dată ca principal. El a fost secundul lui Marius Şumudică în ediţia 2015/2016, atunci când Astra a câştigat singurul titlu din istoria clubului. 
Palmares Bogdan Andone ca antrenor principal în Liga 1: 4 jocuri - doi victorii - o remiză - o înfrângere.
Cei doi s-au mai întâlnit în acest sezon pe 22 iulie 2019, în Sepsi OSK-FCSB 0-0.