Noutăți

România - Anglia 4-2

Echipa națională de tineret a României a învins cu 4-2 Anglia într-un meci contând pentru grupa a 3-a a turneului final al Campionatului European de fotbal rezervat echipelor sub 21 de ani.
Partida, disputată la Cesena, pe stadionul “Dino Manuzzi”, în fața a 8.500 de spectatori, a început în nota de dominare a echipei noastre, dar tricolorii au ratat patru mari ocazii, prin Ianis Hagi, Dennis Man și Andrei Ivan, ultimul în două rânduri. După pauză, Ianis Hagi a tras formidabil la colțul scurt, dar cel mai bun jucător al englezilor, portarul Henderson, a scos miraculos de la rădăcina barei (min. 49). Foden a expediat și el un șut tare, însă Radu a parat uluitor (min. 60).
România a deschis scorul în minutul 76, din penalty, prin George Pușcaș, lovitura de pedeapsă fiind obținută de Florinel Coman. Anglia a egalat prin Gray, în minutul 79, care a șutat cu efect la colțul lung, de la 17 metri, ușor lateral stânga, în stilul lui Del Piero. Ianis Hagi a adus din nou România în avantaj, în minutul 85, cu un șut uluitor. Anglia a egalat a doua oară prin Abraham, în minutul 87. După doar două minute, Florinel Coman a adus pentru a treia oară avantaj tricolorilor, iar după ce englezii au mai avut o bară, prin același Abraham (min. 90+1), Florinel Coman a închis tabela cu golul campionatului, șutând incredibil în vinclul porții lui Henderson (min. 90+3). 
Antrenorul Mirel Rădoi a trimis în teren următoarea formulă de echipă: Ionuț Radu - Cristi Manea, Alex Pașcanu, Ionuț Nedelcearu, Florin Ștefan - Teodor Băluță, Alexandru Cicâldău - Dennis Man ( min. 74 Vlad Dragomir), Ianis Hagi (min. 88 Dragoș Nedelcu), Andrei Ivan (min. 63 Florinel Coman) - George Pușcaș.
Ultimul meci din grupa pentru tricolori este programat luni, 24 iunie, de la ora 22, ora României, cu reprezentativa Franței, pe același stadion “Dino Manuzzi” din Cesena.
După două meciuri, România are 6 puncte în clasamentul grupei a 3-a a C.E. de tineret care se desfășoară în Italia și San Marino, și golaveraj 8-3, păstrând în continuare șanse foarte mari la calificarea în semifinalele competiției. De precizat că în semifinale se califică echipele câștigătoare ale celor trei grupe, dar și cel mai bun loc doi.