Noutăți

Revista LPF: Echipa play-off

Revista LPF a stabilit echipa ideală a sezonului play-off.
 

PORTAR
Giedrius Arlauskis (CFR Cluj / 30 de ani / 9 jocuri) - Doar șase goluri primite în play-off! A apărat un penalty într-un moment cheie, în urma căruia clujenii au rămas lideri în clasament. Este primul străin din Liga 1 campion cu trei echipe.
 

FUNDAȘI
Cristian Manea (CFR Cluj / 20 de ani / 10 jocuri)
- Surpriza plăcută din acest sezon! Evoluţii sigure în play-off, unde a făcut perfect faza defensivă. În ciuda vârstei, a arătat o maturitate de invidiat.
Bogdan Planic (FCSB / 26 de ani / 10 jocuri) - Integralist în play-off, liderul apărării roş-albaştrilor a fost decisiv în ambele meciuri cu CFR. Un fundaş cu un fizic impunător și cu o tehnică bună.
Paulo Vinicius (CFR Cluj / 33 de ani / 10 jocuri) - Experimentatul apărător al clujenilor a fost un zid în faţa oricărui adversar. Un exemplu de profesionalism. Un gol şi o pasă decisivă în cele 10 jocuri din play-off.
Marko Momcilovic (FCSB / 30 de ani / 10 jocuri) - A marcat de două ori în această fază a competiţiei. Foarte periculos în momentele fixe din careul advers. Un luptător, un fotbalist îndrăgit pentru dăruirea din teren.
 

MIJLOCAȘI
Ianis Hagi (Viitorul / 19 ani / 10 jocuri)
- Cel mai bun jucător din play-off! A marcat patru goluri şi a oferit două pase decisive, cifre formidabile pentru un jucător de doar 19 ani! Calcă pe urmele tatălui său.
Constantin Budescu (FCSB / 29 de ani / 10 jocuri) - Indiferent de miză, de fază a competiţiei, Budescu este artistul capabil să dea culoare unui meci. Aşa a fost şi în play-off-ul ediţiei 2017-2018, în care a reuşit trei goluri şi o pasă decisivă.
Emmanuel Culio (CFR Cluj / 34 de ani / 10 jocuri) - A fost dirijorul clujenilor de la centrul terenului, jucătorul care a făcut excelent legătura între defensivă şi compartimentul ofensiv. Un gol şi două pase decisive în 10 jocuri.
Alexandru Mitriţă (CS U Craiova / 23 de ani / 10 jocuri) - Cu cinci goluri înscrise, atacantul Craiovei a fost cel mai bun marcator din play-off. Un fotbalist cu o tehnică deosebită şi cu un şut foarte bun.

ATACANȚI
Harlem Gnohere (FCSB / 30 de ani / 10 jocuri)
- Chiar dacă a fost titular doar în cinci meciuri, s-a dovedit a fi cel mai periculos atacant din lotul roş-albaştrilor. A marcat de trei ori, două dintre reuşite fiind decisive.
George Ţucudean (CFR Cluj / 27 de ani / 10 jocuri) - Adus în iarnă special pentru astfel de meciuri, a fost atacantul care a făcut diferenţa: cele trei goluri şi două pase decisive au adus șase puncte CFR-ului în cele 10 meciuri din play-off.
 

ANTRENOR
Dan Petrescu (CFR Cluj / 50 de ani, FOTO)
- A ştiut cum să gestioneze momentele dificile din play-off şi a terminat această fază a competiţiei fără înfrângere, stabilind o performanţă unică în cele trei sezoane în care Liga 1 s-a disputat în acest sistem.