FC Rapid 1923 – FCSB, duminică, 19 mai - ora 21.00

Unul dintre cele mai importante derby-uri din fotbalul românesc, duelul dintre Rapid şi FCSB trage cortina peste un sezon foarte bun din multe puncte de vedere, în care ne-am bucurat împreună de momente frumoase pe teren, unde s-au marcat un număr record de goluri în actualul sistem competiţional, dar şi în tribune, media spectatorilor fiind cea mai mare din ultimele 20 de ediţii.

Cele două echipe sunt singurele care, de-a lungul timpului, s-au confruntat în cinci competiţii majore diferite: SuperLiga, Cupa României, Supercupa, Cupa Ligii şi cupele europene.

Zece victorii, două remize şi şapte înfrângeri este palmaresul giuleştenilor pe teren propriu în ediţia curentă.

12.938 spectatori / meci este media înregistrată de Rapid în partidele jucate acasă, locul 2 la acest capitol.

FCSB a câtigat 11 dintre cele 19 deplasări din campionatul actual, iar de alte cinci ori a terminat la egalitate, golaverajul roş-albaştrilor din postura de vizitatori fiind unul excelent, 31 de goluri marcate - 20 goluri primite.

Aproape 2,74 goluri / meci este media golurilor marcate „all-time” în campionat în duelurile dintre cele două grupări bucureştene.

24 octombrie 2011, FCSB - Rapid 0-0: a fost ultima remiză albă consemnată în confruntările directe din Superligă.

De la revenirea giuleştenilor pe prima scenă din 2021, acestea s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de nouă ori, de şase ori s-a impus gruparea vişinie, două jocuri au fost câştigate de roş-albaştri, iar o partidă s-a terminat la egalitate, chiar cea mai recentă dispută directă, cea din 20 aprilie 2024, FCSB - Rapid 2-2 (marcatori Darius Olaru, Alexandru Băluţă / Ermal Krasniqi, Albion Rrahmani).

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.