Rapid - FC Voluntari. Amintiri cu meciul de debut

FC Rapid 1923 - FC Voluntari, sâmbătă, 4 februarie – ora 20.00

Rapidul este singura echipă neîvinsă pe teren propriu în ediţia curentă, palmaresul acestora cuprinzând opt succese şi trei rezultate de egalitate.

4 noiembrie 2022, FC Botoşani - FC Voluntari 0-1: a fost unica victorie reuşită de ilfoveni în precedentele 10 deplasări din Superliga României, interval în care au mai înregistrat cinci remize şi patru înfrângeri.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă doar de trei ori, fiecare şi-a trecut în cont câte o victorie, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

În sezonul regulat precedent, ilfovenii au luat patru puncte din cele șase puse în joc, victorie cu 1-0 în deplasare şi remiză albă pe teren propriu.

Cea mai recentă confruntare directă a avut loc pe 3 septembrie 2022, FC Voluntari - Rapid 0-1, gol marcat de Marko Dugandzic.

Liviu Ciobotariu a debutat ca antrenor pe prima scenă chiar în faţa giuleştenilor, pe 26 noiembrie 2006, în Rapid - FC Naţional 2-1. În total, ca principal, acesta i-a întâlnit pe bucureşteni de 10 ori, de două ori a câştigat, de patru ori a terminat la egalitate şi a pierdut patru jocuri. De partea cealaltă, Adrian Mutu şi-a început cariera de tehnician pe banca grupării din Voluntari, în ediţia 2017-2018, la finalul căreia a reuşit salvarea echipei ilfovene de la retrogradare.

Adrian Mutu vs. Liviu Ciobotariu: două jocuri - o victorie Mutu - o victorie Ciobotariu.

Mediile de vârstă

Rapid - 25 ani şi două luni.

FC Voluntari - 26 ani şi 6 luni.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.