Politehnica Iaşi - Gaz Metan Mediaş, sâmbătă - 12 septembrie, ora 18.00

Poli Iaşi este neînvinsă în ultimele cinci meciuri disputate pe teren propriu în campionat, interval în care a reuşit patru victorii şi o remiză. Mai mult, aceştia au marcat cel puţin un gol în 13 din precedentele 14 partide jucate acasă.

Gaz Metan a reuşit un singur succes pe teren advers în actualul an calendaristic, 3-2 cu Academica Clinceni (15 februarie), în rest are două rezultate de egalitate şi cinci înfrângeri.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 16 ori în principala competiţie internă, de șapte ori au câştigat ieşenii, de șase ori s-au impus medieşenii, iar alte trei jocuri s-au terminat la egalitate.

Primul duel a avut loc pe 9 noiembrie 2012, la Mediaş, şi s-a încheiat cu victoria oaspeţilor la limită. Singura reuşită a partidei a fost izbutită de Pătulea (minutul 93), care a trimis balonul în plasa porţii lui Pleşca, după o pasă excelentă primită de la Onofraş.

Întâiul succes al ardelenilor a venit în returul ediţiei 2012/2013 (pe 20 mai 2013), când au câştigat în Copou cu 2-0 (marcatori Eric, Alex Munteanu), scor care a diminuat mult din şansele de salvare ale moldovenilor de la retrogradare. Pe băncile tehnice s-au aflat Sorin Cârţu, respectiv Gigi Mulţescu.

Două remize albe s-au înregistrat de-a lungul timpului, dintre care una singură pe terenul ieşenilor (23 iulie 2017).

Cea mai recentă întâlnire directă: 14 decembrie 2019, Poli Iaşi - Gaz Metan 1-2, goluri înscrise de Adrian Bălan, respectiv dublă Marius Constantin (ambele goluri din penalty).

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.