Oţelul – Universitatea. Cheile sunt la Dorinel

Oţelul Galați - Universitatea Craiova, duminică, 26 noiembrie - ora 17.30

Gălăţenii se numără printre surprizele plăcute din acest sezon, jocul practicat de gruparea moldavă fiind apreciat de către majoritatea microbiştilor. De partea cealaltă, oltenii au început cu bine mandatul noului antrenor Ivaylo Petev, cel care are misiunea de a o readuce pe Universitatea Craiova în lupta pentru un titlu, unul mult aşteptat în Bănie.

8 octombrie 2023, Oţelul - Farul 0-1; a fost singura înfrângere suferită de gălăţeni în ultimele 13 etape, interval în care au mai înregistrat pe prima scenă trei victorii şi nouă remize.

12 august 2023, Poli Iaşi - Universitatea Craiova 1-4: a fost ultimul succes reuşit de olteni pe teren advers în campionat. Au urmat două rezultate de egalitate şi trei partide pierdute.

18 dintre cei 27 de jucători utilizaţi de Dorinel Munteanu în ediţia curentă au evoluat în premiară în principala competiţie internă, printre ei aflându-se şi Alexandru Pop, cel mai bun marcator din rândul debutanţilor în sezonul 2023-2024 - șapte goluri înscrise.

25 de fotbalişti au bifat cel puţin o prezenţă pentru Universitatea în primele 16 runde, dintre care 13 au contribuit la reuşitele craiovenilor cu cel puţin un gol şi / sau o pasă decisivă.

Şase assist-uri a reuşit Alexandru Mitriţă în cele 15 meciuri jucate în campionatul actual, locul 1 la acest capitol la finalul etapei precedente, la egalitate cu Constantin Budescu, Florinel Coman, Dan Nistor şi Claudiu Petrila.

Oţelul este echipa cu cea mai bună apărare din campionat, doar 14 goluri încasate. De asemenea, cu o medie de 9.480 spectatori / meci, gruparea gălăţeană ocupă un onorabil loc 4 în ierarhia spectatorilor de acasă.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.