Oţelul – Rapid. Atenție, vin tunarii lui Cristiano!

Oţelul Galați – FC Rapid 1923, duminică, 17 septembrie – ora 19.15

Aflaţi în căutarea primei victorii din acest sezon, gălăţenii primesc vizita Rapidului, echipă cu o forţă ofensivă impresionantă, gruparea giuleşteană reuşind 18 goluri în ediţia curentă, dintre care 12 în ultimele trei jocuri din campionat!

Cele două s-au mai întâlnit de 52 de ori în principala competiţie internă, de 16 ori s-a impus formaţia de la malul Dunării, de 26 de ori au câştigat oaspeţii din această rundă, iar alte 10 partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu Oţelul gazdă: 26 de meciuri - 14 succese Oţelul - 6 remize - 6 victorii Rapid.

Primul meci  avut loc pe 26 octombrie 1986, Oţelul - Rapid 5-0. Eugen Ralea şi Haralambie Antohi cu câte o dublă, plus Claudiu Vaişcovici au adus gălăţenilor cel mai clar succes în faţa giuleştenilor.

Cea mai clară victorie din contul bucureştenilor s-a consemnat în toamna lui 2006, pe 5 noiembrie, Oţelul - Rapid 0-7, scor care a intrat în istoria fotbalului autohton drept cea mai severă înfrângere pe prima scenă pentru gruparea gălăţeană. Pe băncile celor două echipe s-au aflat Petre Grigoraş, respectiv Răzvan Lucescu.

Cea mai recentă dispută din Superliga României: 21 martie 2015, Rapid - Oţelul 2-0, marcatori Rihairo Meulens şi Daniel Niculae.

Mediile de vârstă

Oţelul Galaţi - 26 ani şi 9 luni, cea mai mare din campionat.

Rapid - 24 ani şi 8 luni.

24 de jucători a utilizat Oţelul în acest sezon, dintre care 15 au debutat pe prima scenă chiar în ediţia curentă.

Rapid s-a bazat pe 22 de fotbalişti, 12 dintre ei contribuind la reuşitele giuleştenilor cu cel puţin un gol şi / sau o pasă decisivă.

În cazul în care va evolua contra gălăţenilor, Christopher Braun va bifa meciul 100 în principala competiţie din România.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.