Noutăți

Liga 1 Betano: cifrele etapei a 11-a

S-a încheiat şi runda a 11-a, la finalul căreia diferenţa dintre primele patru clasate s-a redus la doar două puncte, ceea ce face şi mai interesantă lupta pentru titlu din acest sezon.
Etapa a fost deschisă de confruntarea dintre Poli Iaşi şi Viitorul, 2-1 pentru dobrogeni, rezultat care a consemnat al optulea succes din tot atâtea întâlniri izbutit de Gheorghe Hagi în faţa lui Flavius Stoican! De asemenea, remarcabilă forma prin care trece trupa constănţeană, care a câștigat 12 puncte în ultimele cinci meciuri, interval în care a urcat de pe 11 până pe locul al patrulea.
A urmat confruntarea de pe „Ion Oblemenco", de unde FC Hermannstadt s-a întors cu primul punct scos pe teren advers din scurta istorie a echipei în Liga 1.
Derby-ul etapei s-a jucat sâmbătă, la Giurgiu, între Astra şi CFR. S-au impus clujenii, după un joc foarte bun făcut de Rua Moutinho, dar şi datorită unui nou gol înscris de George Ţucudean, vârful ardelenilor ajungând astfel la 54 de reuşite în campionat, toate din acţiune!
Duminica fotbalistică a programat trei confruntări. Prima, Dunărea Călăraşi - FC Voluntari 1-1, a fost a patra remiză bifată de ilfoveni în ultimele cinci etape. Apoi, la Sf. Gheorghe, s-a consemnat singurul joc în care s-a înregistrat o răsturnare de scor. Mai întâi a înscris Sepsi, prin Yasin Hamed, cel mai tânăr marcator din ediția 2018-2019, după care Gaz Metan a revenit şi a câştigat pe final, bifând astfel a șasea victorie la un gol diferenţă.
Surpriza s-a produs duminică seara, atunci când Concordia lui Dorinel Munteanu (FOTO) s-a impus în deplasare, 1-0 cu FCSB, producându-le gazdelor prima înfrângere "acasă" din ultimele 35 de meciuri!
Etapa s-a încheiat la Botoşani, cu un meci spectaculos făcut de gazde, 2-0 cu Dinamo, rezultat în urma căruia şi-au trecut în cont întăiul succes după o serie de opt jocuri din care scoseseră doar cinci remize.
Jacques Zoua, Rua Moutinho, David Caiado, Răzvan Oaidă şi Diego Fabbrini au înscris în premieră în principala competiţie internă din România şi au dus la 101 numărul celor care şi-au trecut numele pe tabelă în stagiunea actuală. 
Astra şi FC Botoşani sunt echipele cu cei mai mulţi marcatori, fiecare câte 10, urmate de Gaz Metan şi Dinamo - 9, Poli Iaşi - 8, Viitorul, Dunărea, FCSB - 7, FC Hemannstadt, CFR Cluj, Sepsi, Concordia - 6, U Craiova şi FC Voluntari - 5.