Noutăți

Introducere în managementul sportiv

Trăim într-o lume a organizațiilor și deschiderea către oameni a acestor organizații, care stăpânesc secolul 21 mai mult decât oricând în istorie, devine o obligație. 

Miercuri, 6 noiembrie, la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, Secretarul General al acesteia, Justin Ștefan, a ținut o prelegere de management sportiv, o introducere într-un curs care a fost urmărit de către studenții din anul III al UNEFS (Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București), curs care a dezbătut tocmai tema organizațiilor sportive și a leadership-ului în cadrul acestora. 

Timp de două ore, studenții au interacționat la subiectele prezentate, întreaga prelegere reușind să definească exact această obligativitate a deschiderii organizației, în cazul nostru LPF, către oameni, către cei mai tineri, către cei care mâine pot face ca fotbalul sau sportul românesc să arate altfel. 

A fost o prelegere despre lideri, despre nevoia de modele, despre managementul sportiv și despre importanța fanilor în toată această temă a dezvoltării managementului din sport, ca factor esențial de progres și dezvoltare. În aceeași ordine de idei, Directorul de Comunicare al LPF, Marius Mitran, a încheiat această primă parte a prelegerii cu relatarea unei povești din istoria recentă a fotbalului, o exemplificare a faptului că fotbal fără fani este un non-sens, dar și că fanii, fără organizații și cluburi puternice, nu au scena pentru a se implica emoțional. 

Joi, 7 noiembrie, Secretarul General al LPF, Justin Ștefan, va ține o nouă prelegere, de data aceasta studenților din anul I de la UNEFS.