FCSB - Viitorul Constanţa, duminică - 30 august, ora 21.00

Bucureştenii au început formidabil campionatul cu o victorie categorică în derby-ul cu Astra Giurgiu, scor 3-0. De partea cealaltă, Viitorul a luat doar un punct din duelul cu UTA Arad.

Partida este una specială pentru Florin Tănase, căpitanul roş-albaştrilor ajungând la al 200-lea joc în CASA Liga 1. Acesta a debutat chiar în tricoul dobrogenilor, pe 23 februarie, în Dinamo - Viitorul 1-2. A evoluat pentru gruparea constănţeană până în vara lui 2016, interval în care a reuşit 22 de goluri şi 13 pase decisive.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 24 de ori în principala competiţie internă, de 17 ori a câştigat FCSB, de patru ori s-a impus Viitorul, iar alte trei jocuri s-au terminat la egalitate.

Prima partidă a avut loc pe 11 noiembrie 2012, la Constanţa, şi s-a încheiat cu 4-0 pentru FCSB, goluri Chipciu, Gardoş şi Rusescu dublă.

Întâia victoria a dobrogenilor s-a consemnat pe 19 mai 2013, FCSB - Viitorul 2-5 (Nikolic, Rocha / Chiţu dublă, Dică, Larie, Nikolov). Acesta a fost şi meciul cu cele mai multe goluri marcate.

Un singur succes a reuşit Viitorul în ultimele nouă meciuri din campionat (11 martie 2019, FCSB - Viitorul 1-2), în rest au fost șase victorii ale FCSB şi două rezultate de egalitate.

Se întâlnesc echipele cu cele mai mici medii de vârstă: FCSB - 23 ani şi două luni, Viitorul - 22 ani şi 4 luni.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.