FCSB – Petrolul. Neînvinși din 2015

FCSB – Petrolul, duminică, 3 martie – ora 20.30

Runda a 29-a programează unul dintre cele mai interesante meciuri din istoria campionatului intern, duelul dintre FCSB şi Petrolul, un derby care a oferit multe momente memorabile de-a lungul timpului.

Nouă victorii, trei remize şi două înfrângeri este palmaresul înregistrat de bucureşteni pe teren propriu în acest sezon. De partea cealaltă, ploieştenii s-au impus în două dintre cele 14 deplasări din campionat, iar de alte opt ori au terminat la egalitate.

Privind strict continuitatea sportivă, cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 95 de ori, de 55 de ori s-au impus „roş-albaştrii" bucureşteni, de 20 de ori au câştigat prahovenii, iar alte 20 de partide s-au terminat la egalitate.

9 aprilie 2015, FCSB - Petrolul 0-1 (gol Nepomuceno): a fost ultima victorie reuşită de ploieşteni pe prima scenă în duelurile cu gruparea bucureşteană.

În ediţia precedentă, FCSB s-a impus în ambele confruntări din sezonul regulat, 2-0 pe terenul „lupilor galbeni" şi 4-1 acasă.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României a avut loc pe 28 octombrie 2023, Petrolul - FCSB 2-2, goluri marcate de Damjan Djokovic, Alexandru Băluţă, respectiv Jair Silva şi Gheorghe Grozav.

Mediile de vârstă

FCSB - 24 ani şi opt luni.

Petrolul Ploieşti - 25 ani şi cinci luni.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.