FCSB – Dinamo. Un război care nu se termină vreodată

FCSB - Dinamo, duminică - 12 septembrie, ora 21.00

"Eternul derby", meciul cu cel mai mare impact în istoria fotbalului românesc, a ajuns la un nou episod, al 149-lea în principala competiţie internă. Roş-albaştrii s-au impus de 45 de ori, roş-albii de 49 de ori, iar alte 54 de meciuri s-au terminat la egalitate.

2,7 goluri/meci este media înregistrată de-a lungul timpului în disputele din campionat, aceasta fiind una foarte bună pentru un derby inclus pe lista celor mai importante din Europa.

9 august 2015, FCSB - Dinamo 0-0 a fost singura remiză albă consemnată în precedentele 48 de confruntări pe prima scenă.

Ultimul succes bifat în campionat de dinamovişti din postura de vizitatori datează din 25 aprilie 2011, FCSB - Dinamo 0-1, gol înscris de Gabriel Torje.

Cea mai recentă întâlnire directă din Liga 1: 3 februarie 2021, Dinamo - FCSB 0-1, marcator Florin Tănase.

Două victorii şi o remiză este palmaresul înregistrat de FCSB pe teren propriu în acest sezon. De partea cealaltă, Dinamo a pierdut toate cele trei meciuri disputate în deplasare în ediţia curentă.

FCSB a marcat cel puţin un gol în cinci dintre cele șapte partide jucate în campionatul actual. În schimb, Dinamo are cinci jocuri fără gol înscris.

Dinamo a primit gol în toate cele șapte meciuri din sezonul 2020/21, în timp ce FCSB a bifat doar un joc fără gol încasat.

Trei dintre cele nouă goluri înscrise de roş-albaştri au avut la bază o fază fixă.

Trei dintre cele șase goluri înscrise de dinamovişti au fost marcate din afara careului mare.

La nivelul băncilor tehnice, Edward Iordănescu şi Dario Bonetti se vor afla pentru întâia oară faţă-n faţă.

Edward Iordănescu vs Dinamo în Liga 1: 13 jocuri - 6 victorii - 4 remize - 3 înfrângeri.

Dario Bonetti vs FCSB în Liga 1: 3 jocuri - o victorie - două înfrângeri.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.