FCSB – Dinamo. Rivalitate fără frontiere

FCSB – Dinamo, sâmbătă – 3 octombrie, ora 21.00

Derby-ul fotbalului românesc programează un nou episod, al 147-lea în Liga 1 şi al 179-lea în toate competiţiile.

Pe prima scenă, FCSB a reuşit 43 de victorii, Dinamo s-a impus de 49 de ori, iar alte 54 de partide s-au terminat la egalitate.

- Gruparea alb-roşie este singura întâlnită de FCSB în cel puţin două sezoane pe prima scenă care are palmares pozitiv în faţa roş-albaştrilor.

- Palmares cu FCSB gazdă: 73 de meciuri - 26 succese FCSB - 28 remize - 19 victorii Dinamo.

- Aproape 2,7 goluri/meci este media înregistrată de-a lungul timpului în disputele din campionat, aceasta fiind una foarte bună pentru un derby inclus pe lista celor mai importante din Europa.

- 9 august 2015, FCSB - Dinamo 0-0 a fost singura remiză albă consemnată în precedentele 46 de confruntări pe prima scenă.

- Ultimul succes bifat în campionat de dinamovişti din postura de vizitatori datează din 25 aprilie 2011, FCSB - Dinamo 0-1, gol înscris de Gabriel Torje.

- Ultimul succes din contul FCSB-ului în Liga 1: 24 septembrie 2017, FCSB - Dinamo 1-0, gol marcat de Marko Momcilovic.

- Cea mai recentă întâlnire directă (Liga 1): 16 februarie 2020, Dinamo - FCSB 2-1, marcatori Andrei Sin, Valentin Lazăr, respectiv Florin Tănase.

La nivelul băncilor tehnice, Anton Petrea şi Cosmin Contra se vor duela în premieră.

Tehnicianul dinamoviştilor i-a mai întâlnit din postura de antrenor de șase ori pe roş-albaştri, s-a impus de două ori, a pierdut două partide, iar alte două meciuri s-au terminat la egalitate.

Roş-albaştrii au încheiat runda a 5-a cu cel mai bun atac din campionat, 12 goluri marcate, dintre care trei din faze fixe.

Dinamo a înscris de cinci ori în acest sezon, însă niciunul dintre goluri nu a fost reuşit în prima repriză, interval în care are golaveraj (0-4).

FCSB este echipa cu cei mai mulţi jucători utilizaţi - 29, dintre care 16 sunt eligibili pentru naţionala U 21 a României.

Opt dintre cei 26 de fotbalişti cu minute pentru roş-albi în ediţia curentă au debutat în principala competiţie internă, capitol la care doar FC Argeş a înregistrat mai mulţi debutanţi (15 jucători).

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.