FCSB – CFR. Derby pe Arena Națională!

FCSB - CFR Cluj, duminică, 23 ianuarie – ora 20.00

Etapa care deschide 2022 vine şi cu derby-ul FCSB-CFR, nimeni altele decât primele două clasate, ambele aflate în mare formă la finalul anului precedent.

29 august 2021, CFR Cluj - FCSB 4-1 a fost ultima înfrângere suferită de bucureşteni în Liga 1. Au urmat 12 succese şi două rezultate de egalitate.

FCSB este echipa cu cel mai bun atac din campionat, 38 de goluri marcate, dintre care 29 pe teren propriu.

18 goluri au înscris roş-albaştrii din faze fixe, locul 1 la acest capitol. Dintre acestea, cinci au fost reuşite în urma unor cornere, iar alte patru după executarea unor lovituri libere.

17 goluri a încasat formaţia bucureşteană în cele 21 de etape disputate până acum, dintre care nouă în prima repriză.

CFR a încheiat anul 2021 cu o serie fantastică de nouă victorii la rând, fără gol primit, aceasta fiind cea mai lungă din istoria clubului.

Gruparea clujeană este echipa cu cele mai multe meciuri cu gol marcat în ediţia curentă, 19 jocuri.

Liderul are cea mai bună defensivă din campionat, doar opt goluri primite, dintre care numai două din faze fixe.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 63 de ori în principala competiţie internă, de 22 de ori s-au impus bucureştenii, de 18 ori au câştigat clujenii, iar alte 23 de partide s-au terminat la egalitate.

19 martie 2021, FCSB - CFR Cluj 3-0 a fost singura victorie reuşită de roş-albaştri în ultimele nouă confruntări directe, interval în care clujenii s-au impus de șase ori, iar alte două jocuri s-au terminat la egalitate.

FCSB a utilizat 31 de jucători în acest sezon, dintre care doar cinci străini. De partea cealaltă, CFR s-a bazat pe 32 de fotbalişti, 17 dintre ei fiind autohtoni.

11.719 spectatori / meci este media înregistrată de FCSB în acest sezon, gruparea bucureşteană fiind lideră în clasamentul spectatorilor.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.