FC Hermannstadt - U Cluj. Fără victorie în meciurile directe

FC Hermannstadt - Universitatea Cluj, duminică, 7 aprilie - ora 14.30

Sibienii nu au mai pierdut pe teren propriu din 15 iulie 2023, 0-1 cu Farul Constanţa. Au urmat acasă nouă succese şi şase remize.

Cinci victorii, opt rezultate de egalitate şi doar două înfrângeri este palmaresul înregistrat în campionatul curent de Universitatea Cluj din postura de echipă oaspete.

Cele două formaţii s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de cinci ori, de patru ori s-au impus vizitatorii din această rundă, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

Prima dispută a avut loc pe 8 octombrie 2022, U Cluj - FC Hermannstadt 1-0.

Singura remiză din duelurile directe a fost şi partida cu cele mai multe goluri: 28 august 2023, FC Hermannstadt-U Cluj 2-2.

Cea mai recentă dispută din campionat s-a consemnat pe 20 ianuarie 2024, Universitatea Cluj - FC Hermannstadt 2-1, goluri marcate de Al. Chipciu, D. Popa, respectiv Al. Murgia.

De menţionat că, Marius Măldărăşanu şi Ioan Ovidiu Sabău au fost colegi la Rapid, contribuind împreună la câştigarea ultimelor două titluri din vitrina giuleştenilor (1998-1999, 2002-2003).

Mediile de vârstă

FC Hermannstadt - 26 ani şi trei luni.

Universitatea Cluj - 25 ani şi cinci luni.

29 de jucători au utilizat sibienii în ediţia curentă, dintre care doar şapte sunt străini (cei mai puţini dintre toate competitoarele).

Clujenii s-au bazat pe 38 de fotbalişti, 10 dintre ei fiind debutanţi pe prima scenă.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.