FC Hermannstadt - FC Botoşani. Invincibilitatea lui Măldărăşanu

FC Hermannstadt - FC Botoşani, vineri, 19 aprilie – ora 17.30

Moldovenii se deplasează la Sibiu având un moral foarte bun dat de victoria din ultima rundă, 4-1 cu FCU Craiova 1948, victorie în urma căreia au rămas cu şanse reale în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Elevii lui Bogdan Andone vor întâlni o formaţie neînvinsă pe teren propriu din iulie 2023, interval în care FC Hermasnnstadt a înregstrat acasă nouă succese şi şapte rezultate de egalitate.

FC Hermannstadt şi FC Botoşani s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 13 ori, de două ori au câştigat sibienii, de şase ori s-au impus moldovenii, iar alte cinci partide s-au terminat la egalitate.

Prima confruntare a avut loc pe 27 iulie 2018, FC Botoşani - FC Hermannstadt 2-0, marcatori Andrei Dumitraş şi Mihai Roman II.

O singură partidă s-a terminat fără gol marcat, pe 14 noiembrie 2022, cu botoşănenii în postura de gazde.

Cele mai multe goluri s-au înscris pe 4 septembrie 2023, FC Botoşani - FC Hermannstadt 2-2.

Cea mai recentă dispută directă din Superligă: 28 ianuarie 2024, FC Hermannstadt - FC Botoşani 2-0 (dublă Silviu Balaure).

Antrenorul Marius Măldărăşanu este neînvins în cele şase întâlniri cu gruparea moldavă, palmaresul său cuprinzând o victorie şi cinci egaluri.

Mediile de vârstă

FC Hermannstadt - 26 ani şi patru luni.

FC Botoşani - 25 ani şi şapte luni.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.