FC Botoșani – FC Argeș. Fără victorie în deplasare

FC Botoşani - FC Argeş, joi - 14 ianuarie, ora 17.00

30 august 2020, FC Botoşani - CSM Poli Iaşi 4-0 a fost ultima victorie reuşită de elevii lui Marius Croitoru pe teren propriu în campionat. Au urmat patru remize şi două înfrângeri (0-2 cu Chindia, 2-3 cu UTA).

Doar un succes au reuşit piteştenii în precedentele opt meciuri din Liga 1 (30 octombrie 2020, FC Argeş - FC Voluntari 2-1), în rest au patru rezultate de egalitate şi trei partide pierdute.

FC Argeş este singura echipă dintre cele 16 competitoare care nu a câştigat pe teren advers, palmaresul piteştenilor în deplasare cuprinzând doar trei remize în șapte jocuri.

FC Botoşani este singura formaţie din campionat care nu a marcat cu capul în primele 15 runde.

11 dintre cele 14 goluri reuşite de argeşeni au fost înscrise în repriza secundă, dintre care cinci în ultimele 15 minute.

11 dintre cele 22 de goluri încasate de moldoveni au fost primite din faze fixe (patru în urma unor cornere, patru din penalty, trei din lovitură liberă).

FC Argeş a primit cel puţin un gol în 14 dintre cele 15 etape din turul sezonului regulat.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă doar pe 21 august 2020, când botoşănenii s-au impus în Trivale cu 3-2, marcatori G. Deac, I. Năstăsie, respectiv G. Cîmpanu, A. Chindriş şi M. Roman I.

FC Argeş a fost echipa cu cei mai mulţi jucători utilizaţi în ediţia curentă - 34, dintre care 18 au debutat pe prima scenă din România.

17 străini au evoluat pentru FC Botoşani în primele 15 etape, gruparea moldavă ocupând locul 1 la acest capitol.

Mihăiţă Ianovschi va debuta ca antrenor în Liga 1, el fiind al patrulea tehnician al piteştenilor în sezonul actual.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.