Farul – Rapid. Profesorul vs. elev

Farul Constanța – FC Rapid 1923, miercuri, 24 aprilie – ora 19.00

De la revenirea giuleştenilor pe prima scenă din 2021, cele două echipe s-au mai întânit în principala competiţie internă de nouă ori, de patru ori s-au impus constănţenii, un joc a fost câştigat de bucureşteni, iar alte patru partide s-au terminat la egalitate.

Singura victorie izbutită de oaspeţii din această rundă în intervalul amintit mai sus s-a înregistrat pe 20 august 2023, Rapid - Farul 3-1 (X. Emmers, M. Dugandzic, Al. Ioniţă / A. Mazilu).

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României s-a consemnat pe 15 martie 2024, Rapid - Farul 1-2 (A. Rrahmani / L. Munteanu - dublă).

Antrenorul Gheorghe Hagi a pierdut doar două dintre cele 13 confruntări cu Rapid în toate competiţiile, în rest palmaresul actualului tehnician al constănţenilor cuprinde cinci succese şi şase rezultate de agalitate.

De asemenea, Gheorghe Hagi şi Bogdan Lobonţ au fost colegi la naţională în 1999, în celebrul meci din 5 iunie 1999, România - Ungaria 2-0, şi în 2000, iar ca selecţioner, Hagi l-a utilizat pe „Lobby" în trei dintre cele patru meciuri oficiale.

Mediile de vârstă

Farul - 25 de ani şi o lună.

Rapid - 26 de ani şi trei luni.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.