Farul – CFR. 70 pentru România

Farul Constanța – CFR 1907 Cluj, sâmbătă, 2 martie – ora 20.00

12 februarie 2024, Farul - Dinamo 0-2: a fost singura înfrângere suferită de dobrogeni în ultimele 10 partide disputate în campionat pe teren propriu, interval în care au mai înregistrat acasă trei succese şi şase rezultate de egalitate.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 33 de ori, de 11 ori s-au impus dobrogenii, de 16 ori au câştigat ardelenii, iar alte şase partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu Farul gazdă: 16 jocuri - 5 succese Farul - 4 remize - 7 victorii CFR.

Cea mai recentă dispută din SuperLiga României a avut loc pe 30 octombrie 2023, CFR Cluj - Farul Constanţa 3-1, goluri marcate Karlo Muhar - dublă, Luka Juricic, respectiv Constantin Budescu.

Din postura de antrenor, Gheorghe Hagi o va întâlni pe CFR Cluj pentru a 31-a oară în toate competiţiile, palmaresul precedentelor confruntări cuprinzând 11 victorii, 7 remize şi 12 înfrângeri.

Partida va consemna şi o dispută specială la nivelul băncilor tehnice, cea dintre cei mai buni marcatori din istoria Naţionalei, Gheorghe Hagi şi Adrian Mutu, fiecare cu câte 35 de goluri marcate. Aceştia au fost colegi sub tricolor în anul 2000, inclusiv la Campionatul European din Belgia şi Ţările de Jos, când România a reuşit ultima calificare din faza grupelor.

Gheorghe Hagi vs Adrian Mutu: şase dueluri în toate competiţiile - trei victorii Hagi - trei remize.

Mediile de vârstă

Farul Constanţa - 24 ani şi nouă luni.

CFR Cluj - 25 ani şi opt luni.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.