București, 14 septembrie – Electronic Arts dezvăluie, împreună cu Liga Profesionistă de Fotbal, topul celor mai bine cotați jucători din SuperLiga României. În EA SPORTS FC 24, FC FCSB și Universitatea Craiova sunt cluburile care sunt reprezentate în top cu câte doi jucători.  EA SPORTS a dat startul săptămânii în care anunță coeficienții celor mai buni jucători, o dată cu lansarea lunea aceasta a topului celor mai bine cotați 24 de jucători și jucătoare pe plan mondial. Pe parcursul întregii săptămâni se vor anunța treptat jucătorii cu cei mai buni coeficienți din cadrul ligilor partenere. 

UT Reveal_2023 Top 5 SuperLiga

Topul celor mai bine cotați 5 fotbaliști din SuperLiga:
1. Florinel Coman (LW, FCSB): OVR 72
2. Jasmin Kurtić (CM, U Craiova): OVR 72
3. Alexandru Mitriță (LM, U Craiova): OVR 72
4. Tudor Băluță (CDM, FCV Farul Constanța): OVR 71
5. Vlad Chiricheș (CB, FCSB): OVR 71

Florinel Coman a avut un parcurs notabil în ultimul an, ceea ce l-a plasat direct în fruntea clasamentului, cu un coeficient total de 72, după ce anul trecut numele acestuia nu se regăsea în topul celor mai bine cotați jucători. Tudor Băluță a reușit să își mențină valoarea coeficientului total, avansând anul acesta 4 poziții în clasament, ajungând acum pe poziția a patra. Pentru Jasmin Kurtić, Alexandru Mitriță și Vlad Chiricheș a fost un an al realizărilor importante, aceștia reușind să se claseze în topul celor mai buni 5 pentru prima dată.

Pe lângă topul general al celor mai bine cotați fotbaliști, EA SPORTS FC 24 și SuperLiga dezvăluie și cei mai bine cotați jucători din următoarele categorii:

UT Reveal_2023 Top 5 Attackers SuperLiga

Top 5 Atacanți: Forinel Coman (FCSB), Marko Dugandžić (FC Rapid), Octavian Popescu (FCSB), Andrea Compagno (FCSB) și Gheorghe Grozav (FC Petrolul Ploiești);

UT Reveal_2023 Top 5 Midfielders SuperLiga

Top 5 Mijlocași: Jasmin Kurtić (U Craiova), Alexandru Mitriță (U Craiova), Tudor Băluță (FCV Farul Constanța), Darius Olaru (FCSB) și Andrei Artean (FCV Farul Constanța);

UT Reveal_2023 Top 5 Defenders SuperLiga

Top 5 Fundasi: Vlad Chiricheș (FCSB), Risto Radunović (FCSB), Nicușor Bancu (U Craiova), Cristian Manea (CFR Cluj) și Iulian Cristea (FC Rapid);

UT Reveal_2023 Top 5 Goalkeepers SuperLiga

Top 5 Portari: Silviu Lung Jr. (Politehnica Iași), Horațiu Moldovan (FC Rapid), Mihai Aioani (FCV Farul Constanța), Ștefan Târnovanu (FCSB) și Roland Niczuly (Sepsi OSK).

Cu un coeficient de Viteză (PACE) de 93, Cristi Bărbuț, jucător al Sepsi OSK, este și în acest an cel mai rapid jucător din SuperLiga. În ceea ce privește dribling-ul, Alexandru Mitriță, jucător la CS Universitatea Craiova, este în fruntea clasamentului cu un scor de 76.
Jocul EA SPORTS FC™ 24 va fi disponibil începând cu 29 septembrie 2023, cu acces anticipat prin intermediul Ultimate Edition, din 22 septembrie 2023. Precomenzile* sunt acum deschise pentru EA SPORTS FC™ 24, care se va lansa pentru PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, PC și Nintendo Switch.

Despre Electronic Arts 
Electronic Arts (NASDAQ: EA) este lider global în materie de divertisment digital interactiv. Compania dezvoltă și furnizează jocuri, conținut și servicii online pentru toate tipurile de platforme conectate la internet, de la console, la dispozitive mobile și computere personale. 

În anul fiscal 2023, EA a înregistrat venituri nete de 7.4 miliarde dolari USD. EA are sediul în Redwood City, California, iar compania este recunoscută la nivel global pentru un portofoliu de mărci apreciate de critici, ca EA SPORTS™ FC, Battlefield™, Apex Legends™, The Sims™, Madden NFL, EA SPORTS™ FIFA, Need for Speed™, Titanfall™, Plants vs. Zombies™   și F1™. Mai multe informații despre EA sunt disponibile la www.ea.com/news

EA, EA SPORTS, EA SPORTS FC, Battlefield, Apex Legends, The Sims, Need for Speed, Titanfall și Plants vs. Zombies sunt mărci comerciale ale Electronic Arts Inc. John Madden, NFL, FIFA și F1 sunt proprietatea deținătorilor lor și sunt utilizate cu permisiune.