Dinamo – Universitatea. Tradiție și orgolii

Dinamo Bucureşti - Universitatea Craiova, duminică - 18 octombrie, ora 21.30

Bucureştenii nu au mai câştigat pe teren propriu din 16 februarie 2020, când au învins FCSB cu 2-1. Au urmat patru rezultate de egalitate şi patru înfrângeri.

 Oltenii au un start de sezon formidabil, cu 18 puncte câştigate din tot atâtea posibile, performanţă unică pentru o echipă în ultimii 14 ani (raportat la primele șase etape).

De la revenirea fotbalului craiovean pe prima scenă în 2014, cele două echipe s-au mai întâlnit de 14 ori în principala competiţie internă, de trei ori au câştigat dinamoviştii, de cinci ori s-au impus studenţii olteni, iar alte șase jocuri s-au terminat la egalitate.

- Ultimul succes din contul grupării roş-albe: 15 decembrie 2018, Dinamo - Universitatea Craiova 3-0 (Mattia Montini - triplă).

- Cea mai recentă întâlnire directă: 4 noiembrie 2019, Universitatea Craiova - Dinamo 4-1, marcatori A.Ivanov, A. Ivan - dublă, V. Mihăilă, respectiv D. Nistor.

Ambele echipe au fost foarte active la capitolul achiziţii în cea mai recentă perioadă de transferuri. Printre ultimii sosiţi în tabăra gazdelor se află şi Paul Anton, fost căpitan al roş-albilor, care a strâns 156 de meciuri (15 goluri, 13 pase decisive) în Liga 1 pentru Gloria Bistriţa, Pandurii Tg. Jiu şi Dinamo. De partea cealaltă, oltenii au reuşit să-l aducă în Bănie pe Mihai Căpăţînă, un mijlocaş care a evoluat în tricoul celor de la FC Voluntari cel puţin câte 30 de meciuri în fiecare din precedentele 4 sezoane (151 jocuri în Liga 1 / 19 goluri / 7 pase decisive), în ultimul fiind şi fotbalistul din Liga 1 cu cele mai multe minute pe teren (3.304 minute în 2019/20).

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.