Dinamo – FCSB. Spectacol, spectacol, spectacol!

Dinamo - FCSB, duminică, 26 noiembrie - ora 20.30

Dinamo-FCSB sau "Eternul derby" a ajuns la un nou episod. Este meciul în care locurile din clasament, problemele de lot sau financiare sunt trecute în plan secund, jucătorii fiind obligaţi de trecutul celor două echipe şi de fani să se autodepăşească. Aşa s-a întâmplat de fiecare dată, şi, cu siguranţă, atât roş-albii, cât şi roş-albaştrii vor căuta victoria, gustul succesului în „Clasicul României" fiind fără egal pentru cei ataşaţi de culorile acestor uriaşe cluburi.

Privind strict continuitatea sportivă pe prima scenă, cele două echipe s-au mai întâlnit de 151 de ori, de 49 de ori au câştigat gazdele din această rundă, de 48 de ori s-au impus vizitatorii, iar alte 54 de partide s-au terminat la egalitate.

9 august 2015, FCSB - Dinamo 0-0: a fost singura remiză albă consemnată în precedentele 51 de confruntări din campionat.

Ultimul succes reuşit de dinamovişti pe prima scenă: 16 februarie 2020, Dinamo - FCSB 2-1.

12 septembrie 2021, FCSB - Dinamo 6-0 (marcatori Cl. Keşeru, Oct. Popescu, P. Vinicius, A. Cordea, V. Gheorghe, A. Miron): cea mai severă înfrângere suferită de roş-albi în cele 74 de sezoane strânse în principala competiţie internă.

Cea mai recentă dispută directă din SuperLiga României: 22 iulie 2023, FCSB - Dinamo 2-1, goluri înscrise de Florinel Coman, Darius Olaru, respectiv Goncalo Gregorio.

„Arena Naţională", stadion inaugurat în 2011, va găzdui al 27-lea duel dintre cele două, cei mai mulţi spectatori înregistrându-se pe 17 mai 2012, 49.759 spectatori, în FCSB - Dinamo 3-2.

10 date din sezonul curent:

O victorie, trei remize şi patru înfrângeri este palmaresul înregistrat de dinamovişti pe teren propriu în ediţia curentă.

5 noiembrie 2023, FCSB - Rapid 1-2: a fost singura înfrângere suferită de roş-albaştri în ultimele 10 etape, în rest cinci victorii şi patru remize.

15 meciuri cu gol marcat a strâns FCSB în campionatul curent, cele mai multe dintre toate competitoarele.

Deşi ocupă doar poziţia a 15-a, Dinamo se clasează pe locul al patrulea la capitolul posesie - 53,7 % (FCSB - 55,5 %).

Şase jucători eligibili U 21 a utilizat Dinamo în primele 16 runde, capitol la care este depăşită doar de Farul Constanţa (10 jucători).

Adnan Golubovic şi Ştefan Târnovanu sunt singurii integralişti din cele două loturi.

12 dintre cei 26 de jucători utilizaţi de Ovidiu Burcă în campionatul actual au debutat în SuperLiga României în ediţia curentă. De partea cealaltă, Siyabonga Ngezana este singurul debutant dintre cei 25 de jucători care au prins minute pentru FCSB în primele 16 etape.

Actualul jucător al celor de a FCSB, Dorin Rotariu a evoluat de 16 ori în „Clasicul României" (în toate competiţiile), dar în tricoul lui Dinamo, pentru care a înscris de patru ori în poarta roş-albaştrilor.

Cele mai multe prezenţe în „derby de România" pentru roş-albaştri din actualul lot: Ovidiu Popescu, 16 meciuri în toate competiţiile.

Dinamo nu a fost sancţionată cu cartonaşe roşii, performanţă pe care o mai întâlnim în primele 16 etape doar la CFR Cluj.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.