CS Mioveni – Petrolul. Căutând prima victorie

CS Mioveni – Petrolul Ploiești, sâmbătă, 21 ianuarie - ora 17.00

CS Mioveni este singura echipă din campionat fără victorie pe teren propriu, palmaresul argeşenilor cuprinzând patru rezultate de egalitate şi șase partide pierdute.

Doar un succes au reuşit prahovenii în precedentele șase deplasări din Superliga României, 1-0 cu FC Voluntari (29 octombrie 2022), în rest au cinci înfrângeri.

Gruparea din Mioveni are cel mai slab atac, doar 13 goluri marcate, dintre care opt au fost reuşite în prima repriză.

10 dintre cele 21 de goluri înscrise de ploieşteni au fost marcate în urma unor faze fixe.

Se întâlnesc echipele cu cele mai mici procente la capitolul posesie înregistrată în primele 21 de etape, Petrolul - medie 43 %, CS Mioveni - medie 42 %.

CS Mioveni este echipa cu cei mai mulţi jucători utilizaţi în primele 21 de etape, 33 de fotbalişti bifând cel puţin o prezenţă.

Petrolul s-a bazat doar pe 25 de fotbalişti, 10 dintre aceştia fiind debutanţi pe prima scenă (echipa cu cei mai mulţi debutanţi).

CS Mioveni şi Petrolul s-au mai întâlnit în principala competiţie internă doar de trei ori, un joc a fost câştigat de oaspeţii din această rundă, iar alte două partide s-au terminat la egalitate.

Primele dueluri au avut loc în ediţia 2011-2012, când prahovenii au luat patru puncte din cele șase puse în joc (0-0 la Mioveni, 3-1 la Ploieşti).

Cea mai recentă dispută directă din campionat: 27 august 2022, Petrolul - CS Mioveni 0-0.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.