Liga Profesionistă de Fotbal este profund îndurerată de trecerea în neființă a Majestății Sale, Regele Mihai al României. 
Contribuția deosebită a Majestății Sale la dezvoltarea sportului românesc ne obligă și mai mult să cinstim memoria celui care a condus România în anii grei dinaintea și din timpul celui de-al doilea Război Mondial.
În conformitate cu Hotărâre Guvernului nr. 870 / 2017, Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca toate meciurile din Liga 1 Betano din acest an să fie precedate de un moment de reculegere în memoria Majestății Sale, Regele Mihai al României, iar toți jucătorii și antrenorii vor purta banderole de culoare neagră.
Vă prezentăm mai jos comunicatul de presă al Guvernului României.  
Zilele de 14, 15 și 16 decembrie 2017 sunt declarate zile de doliu național pe teritoriul României în memoria Majestății Sale Regele Mihai al României, șef al statului român între anii 1927-1930 și 1940-1947. Executivul a adoptat, în ședința de astăzi, o hotărâre în acest sens.
În zilele de doliu național, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință.
Totodată, posturile de radio și televiziune, instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător.     
Decizia privind declararea celor trei zile de doliu național pe teritoriul României a fost luată în temeiul dispozițiilor Legii nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României de către autoritățile și instituțiile publice.
Slujba de înmormântare a Majestății Sale Regele Mihai va avea loc sâmbătă, 16 decembrie 2017, în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. 

CLICK AICI PENTRU COMUNICATUL DE PRESĂ AL GUVERNULUI ROMÂNIEI!