Chindia – Poli Iași. Săndoi sau Pancu?

Chindia Târgovişte - CSM Politehnica Iaşi, miercuri - 13 ianuarie, ora 17.00

Chindia este una dintre cele mai plăcute surprize din acest campionat, clasarea grupării târgoviştene în zona locurilor care duc în play-off fiind greu de anticipat la startul sezonului, atunci când elevii lui Emil Săndoi porneau la drum din postura ultimei clasate la finele ediţiei precedente.

De partea cealaltă, chiar dacă rezultatele nu au fost pe măsura aşteptărilor, jocul ofensiv impus de Daniel Pancu a fost unul apreciat de către microbişti.

23 noiembrie 2020, Chindia - Sepsi OSK 1-2 a fost singura înfrângere suferită de dâmboviţeni în ultimele șase meciuri disputate în campionat, interval în care au mai înregistrat două victorii şi trei remize.

Două succese au bifat moldovenii pe teren advers în ediţia curentă, 3-2 cu UTA Arad şi 1-0 cu FC Hermannstadt.

Chindia este echipa cu cel mai slab atac din campionat, doar 12 goluri marcate, dintre care șapte au fost reuşite pe teren propriu.

Cinci dintre cele 14 goluri înscrise de ieşeni în meciurile decise pe teren au fost reuşite în urma unor şuturi expediate din afara careului mare.

Târgoviştenii au primit cel puţin un gol în cinci dintre cele șapte partide considerate acasă.

12 goluri au primit moldovenii din faze fixe, cele mai multe dntre toate cele 16 competitoare.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de cinci ori în principala competiţie internă, de trei ori s-a impus Poli Iaşi, un joc a fost câştigat de Chindia, iar o partidă s-a terminat la egalitate.

Primul meci a avut loc pe 23 august 2019, CSM Poli Iaşi - Chindia Târgovişte 2-2.

Singurul succes din contul dâmboviţenilor s-a consemnat pe 7 decembrie 2019, Chindia - CSM Poli Iaşi 2-1.

Cea mai recentă întâlnire directă: 23 august 2020, CSM Poli - Chindia 1-0, gol marcat de Pablo Passaglia. Acesta a fost şi unicul duel direct din Liga 1 între antrenorii Daniel Pancu şi Emil Săndoi.

Andrei Piţian este singurul jucător integralist din cele două loturi.

15 dintre cei 29 de jucători utilizaţi de moldoveni în primele 15 runde sunt străini (Chindia, cinci străini din 26 de fotbalişti cu minute strânse).

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.