Noutăți

Chindia - FCSB. Revelație vs certitudine

Chindia Târgovişte - FCSB, duminică - 20 octombrie, ora 20.30
Unul dintre cele mai interesante meciuri din runda a 13-a se va disputa pe arena „Ilie Oană" din Ploieşti, unde vor fi faţă-n faţă două echipe aflate în mare revenire de formă, Chindia şi FCSB.
1 septembrie 2019, FC Hermannstadt - Chindia 2-1: a fost singura înfrângere suferită de dâmboviţeni în precedentele șapte meciuri din CASA Liga 1, interval în care au mai înregistrat patru succese şi două rezultate de egalitate!
Cu trei victorii şi două remize, bucureştenii ocupă prima poziţie în clasamentul alcătuit pe baza rezultatelor consemnate în ultimele cinci runde.
Chindia a marcat cel puţin un gol în opt dintre ultimele nouă etape din ediţia curentă.
- Șase dintre cele 15 reuşite din contul târgoviştenilor au avut la bază un moment static.
Roş-albaştrii au înscris cel puţin un gol în opt dintre cele 12 runde.
- Toate cele 14 goluri izbutite de bucureşteni au fost marcate din careu.
- 13 goluri a reuşit FCSB din acţiune şi doar unul din faze fixe.
Dâmboviţenii sunt fără gol primit în precedentele patru runde. De asemenea, gruparea antrenată de Viorel Moldovan este singura din campionat fără gol încasat din faze fixe.
- 10 dintre cele 17 goluri primite de târgovişteni au fost marcate de adversari în repriza secundă.
Doar două goluri au încasat bucureştenii în ultimele cinci runde, în patru dintre aceste jocuri cuplul de fundaşi centrali fiind alcătuit din Bogdan Planic şi Iulian Cristea.
- Deşi au primit 18 goluri, numai șase sunt încasate pe teren advers, capitol unde doar Sepsi OSK stă mai bine (patru goluri primite).
- 39 % dintre golurile marcate în poarta roş-albaştrilor au venit din faze fixe (7 goluri).
Mediile de vârstă: Chindia - 25 ani şi 11 luni; FCSB - 26 ani şi 11 luni, a doua cea mai mare din campionat.
- Se întâlnesc echipele care au trimis în teren cei mai puţini străini pe durata celor 12 runde, Chindia - medie de 1,5 străini/meci, respectiv FCSB - 2,6 străini/meci.
- Doar 23 de jucători a utilizat gruparea dâmboviţeană în sezonul actual, dintre care 11 au marcat cel puţin un gol.
- FCSB este echipa cu cei mai mulţi jucători folosiţi - 34, dintre care nouă sunt autohtoni născuţi după 1 ianuarie 1998.
- Trei prezenţe în echipa etapei publicată de LPF a strâns tânărul Mihai Marian Aioani, cele mai multe dintre toţi portarii cu minute în stagiunea 2019/2020.
Duelul antrenorilor
Fostul mare atacant al României a revenit pe bancă în Liga 1 după nouă ani, ultima echipă condusă pe prima scenă fiind Sportul Studenţesc în sezonul 2010/2011. Pe lângă bucureşteni, acesta a mai antrenat FC Vaslui (2008/2009) şi FC Braşov (2009/2010). În total, palmaresul său cuprinde 72 de jocuri, 26 victorii, 18 remize şi 28 de înfrângeri.
Bogdan Argeş Vintilă a debutat ca principal în Liga 1 pe 16 septembrie 2013, în Viitorul - FC Botoşani 0-0. Pe lângă gruparea constănţeană, acesta a mai antrenat-o pe FC Voluntari în șase meciuri din ediția 2015/2016. A strâns 47 de jocuri în principala competiţie internă, 15 victorii, 15 remize şi 17 înfrângeri.
Viorel Moldovan vs FCSB în Liga 1: 4 jocuri - două remize - două înfrângeri.