CFR – Rapid. Revenirea lui DAN THE MAN

CFR 1907 Cluj – FC Rapid 1923, duminică, 5 mai – ora 21.30

Victoriile cu Universitatea Craiova şi Sepsi OSK au readus-o pe CFR în lupta pentru locul secund, o luptă care se anunţă extrem de interesantă. De partea cealaltă, giuleştenii trec printr-o perioadă complicată, având doar un succes în precedentele nouă etape.

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă de 45 de ori, de 15 ori s-au impus clujenii, de 21 de ori au câştigat bucureştenii, iar alte nouă partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu CFR gazdă: 22 de jocuri - 10 victorii CFR Cluj - 6 remize - 6 succese Rapid.

Întâia dispută a avut loc pe 19 noiembrie 1947, CFR Bucureşti - Ferar 5-1 (B. Marian, I. Lungu - dublă, Filotti, Comşa / Ferenczi 60).

Rapidul i-a administrat adversarei de astăzi cea mai severă înfrângere în campionat. Se întâmpla în martie 1949, CFR Bucureşti - CFR Cluj 12-2, titlul cronicii din „Sportul popular" fiind unul sugestiv: „ N'AU MAI AJUNS CIFRELE LA TABELĂ...". Totodată, acest rezultat a însemnat şi cea mai clară victorie din istoria bucureştenilor pe prima scenă. Patru din cele 12 reuşite au purtat semnătura lui Bazil Marian, iar alte trei au fost izbutite de Zavoda I. La finele stagiunii 1948-1949, Rapid termina pe locul al doilea, în timp ce CFR lua drumul ligii secunde, de unde avea să revină în 1969.

7 aprilie 2012, CFR Cluj - Rapid 0-5: cea mai severă înfrângere suferită de gruparea din Gruia acasă în campionat.

Cea mai recentă confruntare directă din SuperLigă: 6 aprilie 2024, Rapid - CFR Cluj 1-4, goluri înscrise de Albion Rrahmani, respectiv Daniel Bîrligea - triplă şi Cristian Manea.

Partida va consemna şi revenirea lui Dan Petrescu pe banca tehnică a grupării ardelene, nimeni altul decât antrenorul care a contribuit la câştigarea ultimelor cinci titluri din vitrina CFR-ului. De reamintit că, a debutat ca principal în Superligă chiar la Rapid, în urmă cu 20 de ani, pe 12 martie 2004, în victoria bifată de giuleşteni cu FC Oradea, scor 2-1.

Mediile de vârstă

CFR Cluj - 25 ani şi trei luni.

Rapid - 26 ani şi două luni.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.