CFR – Farul. Între campioane

CFR 1907 Cluj – Farul Constanța, duminică, 28 mai - ora 21.00

Stadion "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca va fi locul unde campioana precedentelor cinci ediţii, CFR-ul recordmenului Dan Petrescu, va întâlni noua deţinătoare a titlului în Superligă, Farul Constanţa, echipă condusă magistral de Gheorghe Hagi, liderul celei mai frumoase generaţii din istoria fotbalului românesc. Aşadar, un duel extrem de interesant, aşa cum au fost toate disputele sportive dintre cei doi titani.

5 februarie 2023, CFR Cluj - FCSB 0-1: a fost ultima înfrângere suferită de clujeni în campionat pe teren propriu. Au urmat patru succese CFR şi trei rezultate de egalitate.

Dobrogenii sunt fără victorie în precedentele cinci deplasări pe prima scenă, interval în care au înregistrat trei remize şi două partide pierdute.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 31 de ori în principala competiţie internă, de 15 ori s-au impus clujenii, de 10 ori au câştigat dobrogenii, iar alte șase partide s-au terminat la egalitate.

Palmares cu CFR gazdă: 15 meciuri - 8 succese CFR - două remize - 5 victorii Farul.

În sezonul regulat 2022=2023, Farul s-a impus în deplasare cu 3-1 (Pitu, Louis Munteanu - dublă / Malele), apoi CFR a câştigat la Ovidiu cu 3-0 (E. Krasniqi, Manea, Petrila), provocându-le dobrogenilor singura înfrângere acasă din campionatul curent.

Cea mai recentă confruntare directă: 22 aprilie 2023, Farul - CFR Cluj 1-0 (Adrian Mazilu).

Dan Petrescu vs Gheorghe Hagi în toate competiţiile: 16 jocuri - 8 victorii Petrescu - 3 remize - 5 succese Hagi.

Mediile de vârstă

CFR Cluj - 27 ani şi 3 luni.

Farul Constanţa - 22 ani şi 8 luni.

37 de jucători a utilizat Farul în primele 39 de runde, dintre care 20 şi-au trecut numele pe lista marcatorilor pentru noua campioană a României.

CFR Cluj s-a bazat pe 36 de fotbalişti, 24 dintre ei contribuind la reuşitele ardelenilor cu cel puţin un gol sau o pasă decisivă.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.