CFR Cluj – FCSB. Cu D, de la derby!

CFR 1907 Cluj - FCSB, duminică, 5 februarie – ora 21.00

Runda a 24-a programează unul dintre cele mai interesante dueluri din Superliga României, cel dintre CFR Cluj şi FCSB, o confruntare care, datorită prestaţiilor celor două din ultimii ani, şi-a câştigat statutul de derby.

Clujenii au început anul 2023 foarte bine, cu două victorii în deplasare, 3-0 cu Farul şi 1-0 cu FC Voluntari, rezultate în urma cărora au urcat în fruntea clasamentului. De partea cealaltă, bucureştenii s-au impus în precedenta deplasare, 1-0 cu FC Hermannstadt, apoi au pierdut dramatic duelul cu Farul, scor 2-3, două dintre goluri fiind încasate în prelungiri.

Privind strict continuitatea sportivă, CFR şi FCSB s-au mai întâlnit de 67 de ori în principala competiţie internă, de 19 ori s-au impus clujenii, de 24 de ori au câştigat roş-albaştrii bucureşteni, iar alte 24 de partide s-au terminat la egalitate.

Un singur succes a reuşit FCSB în precedentele 13 deplasări pe terenul ardelenilor din campionat, în chiar ultima dispută de la Cluj, pe 17 aprilie 2022, CFR - FCSB 0-1 (marcator Octavian Popescu), în rest au fost șase victorii ale gazdelor şi tot atâtea remize.

Cea mai recentă întâlnire directă pe prima scenă a avut loc pe 15 decembrie 2022, FCSB - CFR Cluj 0-1, gol înscris de Rangelo Janga.

Dan Petrescu vs FCSB în toate competiţiile: 27 de jocuri - 8 victorii - 9 remize - 10 înfrângeri.

Mediile de vârstă

CFR Cluj - 27 ani şi 4 luni, cea mai mare din campionat.

FCSB - 24 ani şi o lună.

Partida va fi transmisă în direct de PRIMA Sport, DIGI Sport și ORANGE Sport.