Noutăți

Astra – Academica. Fără vedete

Astra Giurgiu - Academica Clinceni, vineri - 20 decembrie, ora 17.30

Astra este neînvinsă pe teren propriu în acest sezon, palmaresul giurgiuvenilor cuprinzând șapte victorii şi trei rezultate de egalitate.

10 decembrie 2019, Sepsi OSK - Academica 4-0 a fost singura înfrângere suferită de ilfoveni în precedentele șase runde din CASA Liga 1, interval în care au mai înregistrat două succese (1-0 cu Poli Iaşi, 5-2 cu Chindia) şi trei remize.

- 18 dintre cele 30 de goluri izbutite de Astra au fost marcate în repriza secundă.

- 15 dintre cele 26 de goluri marcate de Academica au fost înscrise pe teren advers.

- 14 dintre cele 39 de goluri încasate de ilfoveni au avut la bază o fază fixă.

 

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă doar în turul sezonului regular curent, pe 13 septembrie, când au încheiat la egalitate, scor 1-1 (marcatori Gabriel Tamaş - autogol, respectiv Alexandru Popescu - autogol).

 

Mediile de vârstă

Astra - 26 ani;

Academica Clinceni - 24 ani şi 11 luni.

 

Duelul antrenorilor

Bogdan Andone s-a întors pe banca giurgiuvenilor, de astă dată ca principal. El a fost secundul lui Marius Şumudică în ediţia 2015/2016, atunci când Astra a câştigat singurul titlu din istoria clubului.

Ilie Poenaru se află la conducerea tehnică a ilfovenilor încă din ianuarie 2018, el fiind în prezent al doilea cel mai longeviv antrenor activ, capitol la care este depăşit doar de Gheorghe Hagi. Pentru acesta, meciul cu Universitatea Craiova din prima etapă a fost întâiul ca principal în CASA Liga 1.