Noutăți

Adrian Falub: ”Ne-am trezit!”

Victoria împotriva FCSB din 7 octombrie 2018 (0-1) a fost ultima reuşită de Concordia în Liga 1 Betano. Punctul scos de ”vulturi” în prima etapă din play out, la Botoșani, de unde puține echipe au plecat fericite, poate să fie momentul renașterii acestei grupări obișnuită cu emoțiile retrogradării. L-am căutat pe antrenorul ilfovenilor și acesta ne-a confirmat că echipa sa e pe un drum bun.

Domnule Adrian Falub, s-a intrat în linia dreaptă a play out-ului și, în prima etapă, la Botoșani, ați obținut o remiză, pe un teren de unde puțini s-au întors cu puncte. Care a fost secretul?

Organizarea defensivă! Știam că FC Botoșani este o echipă foarte periculoasă atunci cînd are spații, pentru că are în componență jucători de viteză cu tehnică individuală foarte bună, ca Fabbrini, Ongenda și Golofca. Am reușit să fim compacți, fără să le oferim, cum spuneam, spații de acțiune.

Presiunea ultimului loc este de natură să afecteze moralul jucătorilor dumneavoastră sau, dimpotrivă, dorința de părăsi zona retrogradării e cu atât mai mare?

Există o presiune foarte mare având în vedere că suntem pe ultimul loc și nu am câștigat de mult timp, presiune care afectează cu siguranță moralul jucătorilor. Acesta este adevărul!

Cum ați caracteriza această cursă pentru evitarea retrogradării? Cât este speranță și cât este analiză în ceea ce mai rămas de jucat din play out?

O adevărată luptă pentru supraviețuire în Liga 1 Betano! Noi am fost în comă, iar acum ne-am trezit!

Care este atu-ul Concordiei în această luptă teribilă?

Avem jucători cu experiență, îi știți, iar jocul echipie noastre crește, s-a văzut la Botoșani, cel mai recent exemplu, având în vedere că această echipă este formată de doar patru săptămâni.

Sărind în partea de sus a clasamentului Ligii 1 Betano, cine credeți că va fi campioană la finalul acestui sezon?

Din punctul meu de vedere, campioana României în acest sezon va fi cea care deține titlul deja, adică tot CFR Cluj.