Academica Clinceni - Sepsi OSK Sf. Gheorghe, sâmbătă - 24 august, ora 15.30
O singură victorie au reuşit ilfovenii pe prima scenă, 3-1 cu Chindia. Aceştia au marcat cel puţin un gol în 5 dintre cele 6 partide disputate până acum.
- Academica are cea mai slabă apărare din campionat, 16 goluri încasate, dintre care 9 din faze fixe (5 în urma unor cornere, două după lovituri libere şi două din penalty).
Sepsi OSK este neînvinsă în acest sezon, palmaresul grupării covăsnene cuprinzând o victorie (11 august, U Craiova - Sepsi 0-1) şi 5 rezultate de egalitate.

Cele două echipe se vor duela în premieră pe prima scenă.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: Academica - 24 ani şi 7 luni; Sepsi OSK - 25 ani şi o lună.

- 24 de jucători a utilizat Ilie Poenaru în primele 6 runde, dintre care 13 debutanţi, locul 1 la acest capitol. Printre cei careu au evoluat pentru întâia oară în principala competiţie internă din România se numără Bogdan Barbu (1 gol, 3 pase decisive) şi Jakub Vojtus (3 goluri).
- 12 dintre cei 23 de jucători cu minute pentru covăsneni în ediţia curentă sunt străini, Sepsi fiind echipa care s-a bazat pe cei mai mulţi astfel de fotbalişti.
- În 4 dintre cele 6 runde de până acum, portarii covăsnenilor au prins echipa etapei publicată de LPF, Roland Niczuly (etapele cu nr. 1, 3) şi Bela Fejer (etapele cu nr. 5, 6).

Duelul antrenorilor
Ilie Poenaru se află la conducerea tehnică a ilfovenilor încă din ianuarie 2018, el fiind în prezent al doilea cel mai longeviv antrenor activ, capitol la care este depăşit doar de Gheorghe Hagi. Pentru acesta, meciul cu Universitatea Craiova din prima etapă a fost întâiul ca principal în CASA Liga 1.
Csaba Laszlo, în vârstă de 55 de ani, a debutat la startul acestui sezon în cea mai importantă competiţie fotbalistică din România. De-a lungul carierei, acesta le-a mai antrenat, printre altele, pe Ferencvaros, FC Sopron, Charleroi, naţionala Lituaniei, MTK Budapesta şi Dundee United.