Academica Clinceni - FC Hermannstadt, sâmbătă – 1 august, ora 16.30

O singură partidă au pierdut ilfovenii din ultimele cinci disputate în campionat pe teren propriu, 1-3 cu Dinamo (5 iulie 2020), în rest au patru victorii.

Academica a marcat cel puţin un gol în precedentele 12 meciuri jucate acasă.

Tot o înfrângere au suferit şi sibienii în ultimele cinci jocuri din deplasare (22 iunie 2020, Viitorul - FC Hermannstadt 4-1), interval în care au mai înregistrat două succese (3-2 cu Poli Iaşi, 1-0 cu Chindia) şi două rezultate de egalitate.

FC Hermannstadt a primit cel puţin un gol în 15 dintre cele 18 partide disputate în CASA Liga 1 pe teren advers.

Academica şi FC Hermannstadt s-au mai întâlnit în principala competiţie internă doar în ediţia curentă, de trei ori, fiecare şi-a trecut în cont o victorie, iar un joc s-a terminat la egalitate.

- În sezonul regulat, FC Hermannstadt a luat patru puncte din șase posibile, victorie cu 2-1 pe teren propriu (Patriche - autogol, Debeljuh, respectiv Vojtus) şi 1-1 în deplasare (Petrescu / Vojtus).

- Cea mai recentă întâlnire directă: 26 iunie 2020, FC Hermannstadt - Academica 0-1, gol înscris de Răzvan Patriche.

Mediile de vârstă

Academica - 25 ani şi 5 luni;

FC Hermannstadt - 28 ani şi 4 luni, cea mai mare din campionat.

Duelul antrenorilor

Ilie Poenaru se află la conducerea tehnică a ilfovenilor încă din ianuarie 2018, el fiind în prezent al doilea cel mai longeviv antrenor activ, capitol la care este depăşit doar de Gheorghe Hagi. Pentru acesta, meciul cu Universitatea Craiova din prima etapă a fost întâiul ca principal în CASA Liga 1.

Partida din 22 iunie 2020, Viitorul - FC Hermannstadt 4-1 a consemnat debutul lui Rubén Albés Yáñez ca principal pe prima scenă din România. Născut pe 24 februarie 1985, tehnicianul spaniol este cel mai tânăr antrenor din stagiunea actuală.