Academica Clinceni - Chindia Târgovişte, sâmbătă - 12 septembrie, ora 15.30

Cu un lot mult schimbat faţă de ediţia precedentă, ilfovenii au pierdut greu în prima etapă, 2-1 pentru CFR Cluj la Clinceni, şi au remizat cu FC Hermannstadt, scor 2-2, partida de la Sibiu fiind una dintre cele mai frumoase din acest început de sezon.

De partea cealaltă, după ce au fost învinşi la limită de Poli Iaşi în runda de debut a stagiunii, Chindia a produs surpriza etapei anterioare, când a câştigat cu 1-0 meciul cu Dinamo, golul victoriei fiind reuşit de experimentatul atacant Daniel Florea (16 goluri în 137 de meciuri disputate în Liga 1), care a finalizat acţiunea excelentă reuşită de argentinianul Tomas Diaz.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de patru ori în sezonul trecut, de trei ori s-a impus Academica, iar un joc a fost câştigat de Chindia.

Cele mai multe goluri s-au marcat în partida din 1 decembrie 2019, Chindia - Academica 2-5, meci în care George Merloi a izbutit o triplă.

Gruparea din Clinceni a reuşit în această pauză să-l transfere pe mijlocaşul Cristian Tănase, un fotbalist cu mare experienţă la nivelul Ligii 1, competiţie în care a strâns 238 de jocuri, 24 de goluri, 29 de pase decisive şi a câştigat de 3 ori titlul cu FCSB.

Partida va fi transmisă în direct de LOOK Sport, DIGI Sport și TELEKOM Sport.