IFAB (International Football Association Board), forul care reglementează Legile Jocului a aprobat cererea venită din partea FIFA de a permite ca echipele să efectueze 5 schimbări de jucători, nu doar 3, ca până acum. 

Circulara IFAB, care face referirea la Legile Jocului, a modificat, astfel, legea 3, în sensul în care această decizie revine organizatorului competiției, în cazul României - Liga Profesionistă de Fotbal, ca singur decident în adoptarea acestei hotărâri. Circulara este semnată de Lukas Brud, Secretarul General al IFAB și mai prevede, pentru realizarea acestor 5 schimbări a doar 3 întreruperi ale meciului. 

Mai mult decât atât, dacă ambele echipe vor face schimbări în același moment al jocului, întreruperea respectivă le va fi contabilizată amândurora. Pauza dintre reprize nu va fi socotită în contul niciunei echipe care face schimbări atunci, indiferent de numărul acestora. 
Noua regulă se va aplica doar în competițiile aflate în desfășurare și care urmează să se finalizeze până la 31 decembrie 2020.