Noutăți

24 – Etapa cu cele mai multe goluri

Runda a 24-a a fost de-a dreptul spectaculoasă, cu nu mai puţin de 24 de goluri marcate, ceea ce reprezintă un record pentru o etapă din sezonul regulat de când s-a trecut la acest sistem.

Printre performerii ei se numără şi atacantul celor de la Poli Iaşi, Andrei Cristea (FOTO), cel care a înscris pentru a 90-a oară în prima ligă din România, el fiind şi cel mai bun marcator activ din Liga 1 Betano. Opt dintre cele 90 de reuşite au fost izbutite în  tricoul echipei FCM Bacău, 10 pentru FCSB, șase pentru FCU Poli Timişoara, 13 pentru Poli Iaşi, 22 pentru Dinamo (golgheterul Ligii 1 în ediţia 2009-2010, 16 goluri), opt pentru FC Braşov şi 23 pentru clubul din Copou. De asemenea, vârful moldovenilor s-a remarcat şi prin calitatea paselor decisive, acesta adunând 35 astfel de reușite în cele 320 de meciuri jucate în principala competiţie internă.

În etapa a 24-a s-au consemnat şi cinci cifre rotunde la capitolul prezenţe: Andrei Burcă, Enza Yamissi Manasse, Adam Nemec, fiecare la meciul 50,  Petre Ivanovici şi Cristi Bărbuț, ambii la jocul 100.

La capitolul premiere, sunt de notat debuturile lui Zaluschi Adrian (ACS Poli), Rabei Reda (Juventus), Tandia Ibrahima (Sepsi OSK) și Rusu Denis (CSM Poli Iași), şi doi jucători aflaţi la prima reuşită în Liga 1, Adrian Voicu (FC Voluntari), respective Mario Rondon (Gaz Metan).